Sănătate 507

CUM SĂ te relaxezi corect LA MUNCĂ: GHIDUL tău pentru pauze

Organizează la locul de muncă o zonă de relaxare, astfel încît nici o grabă să nu vă abată  din cauza timpului insuficient și să te facă să fii confunz. Și învăță să scapi de stres nu numai prin turnarea apei de gheață de la un cooler de birou.

Folosiți dimineața pentru a vă relaxa pe drum spre birou

09:00

CU PIEPTUL PLIN

Ridicîndu-te la birou cu ascensorul, luați o pauză de la privitul în oglinda la obrajii nebărbieriți și fă o gimnastică respiratoare. Faceți o respirație lentă (3 secunde) profundă prin nas, nu respirați timp de 2 secunde, apoi expirați timp de 3 secunde. Repetați acest lucru pînă cînd ajungeți la etajul dorit. Datorită  acestui exercițiu, inima ta este mai bine umplută cu sînge, repetînd de cinci ori pe zi, dă o putere mai mare cu 10% decît dacă nu faci.

09:03

REZERVA SPATELUI

«Lăsați spatele scaunului puțin mai mult», — recomandă chiropractorul clinicii Harley’s Street Gonstead, Michael Lanning. Dacă unghiul dintre scaun și spatele scaunului este de 135 ° și nu ca de obicei 90, persoana care se va așeza în el —  adică tu — va fi menținută  îndoirea naturală a spatelui și va încărca mai puțin partea inferioară al acestuia.

09:30

Vitamina C  în doze moderate va reduce cantitatea de hormoni de stres din sîngele tău. O puteți găsi în lămîi, căpșuni, cătină, kiwi, măcieș, roșii, merișor, scoruș, ardei dulce, ceai verde. Sau în farmacie.

Eliberăm stresul

10:01

MANAGER  FM

Faceți o sesiune de dimineață de terapie orală — discutați cu colegii despre știri, chiar și sportive, sau politice, pînă cînd  încă nu sunteți  încărcat  cu multă muncă. Vorbește cel puțin 10 minute. Această comunicare stimulează (iar la cineva trezește) activitatea centrelor lingvistice ale creierului. Este mai bine să vorbești despre subiecte care necesită analiză și raționament, și nu despre mărimea sînilor brunetei din departamentul financiar.

10:42

ABDOMEN-HIT

Ridicîndu-te de pe scaun, apucă-te cu coatele de părțile laterale și încordează toți mușchii abdomenului în același timp. Dacă faceți acest lucru de fiecare dată cînd părăsiți locul de muncă, energia nu vă va părăsi  pînă la sfîrșitul zilei, spune dr. Michael Lanning. În general, încercați să vă ridicați cel puțin o dată la fiecare 30 de minute de la masa de lucru.

10:50

Acesta este cel mai bun moment pentru a rezolva probleme care necesită efort mental, spune Michael Hastings, expert în ceasul biologic al omului din Cambridge. În acest moment, creierul absoarbe și procesează cea mai mare cantitate de informații.

Gustareao modalitate foarte bună ca să scapi de stres la muncă

12.30

STAI  PE DIETĂ

Să scapi de stres te va ajuta o ceașcă de ceai negru (reține norma: nu mai mult de 3 cești de americano sau 6-7 cești de ceai negru pe zi). Ca o gustare la muncă, ia un pachet de nuci (de exemplu, de cedru), bogat în vitaminele B și E care contribuie la producerea de serotonină. Dar un prînz complet ar trebui transferat din cauza tastaturii, într-un loc destinat pentru aceasta.

12:45

O FRUNZĂ SPĂLATĂ

Cumpărați un pachet de salată și împachetați-l pe porții în cutiile de prînz. Adăugați lăptuca la mîncarea preferată în timpul unei gustări. Ea conține de două ori mai mult beta-caroten decît orice alt fel de salată (dar noi îl căutăm în morcovi!), care protejează împotriva infecțiilor și ajută la sănătatea pielii,care îmbătrînește sub lămpile de la birou.

Permiteți-vă să vă relaxați la locul de muncă

14:21

RELAȚII TENSIONATE

A venit timpul pentru două exerciții de flexibilitate. Fără să te ridici de pe scaun și să te rotești pe el, ținînd șoldurile drepte, întoarce-ți corpul și gîtul astfel încît să te uiți peste umăr. Țineți această poziție timp de 30 de secunde, repetați în cealaltă direcție. Apoi mușchii inferiori ale coapsei: puneți piciorul îndoit pe perete și îndoiți ușor înainte de la șold. Opriți-vă  din nou timp de 30 de secunde și repetați cu celălalt picior. O astfel de întindere de trei ori pe zi, printre altele, contribuie la normalizarea fluxului sanguin și în principiu este benefic pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

15:08

TEMPORAR  INDISPONIBIL

Cînd sună telefonul, prima ta reacție — să ridici receptorul imediat. Telefonînd  la Universitatea din Milano, am aflat că psihicul nostru se confruntă cu un oarecare  stres din cauza telefonului care sună. Așteptați două apeluri înainte de a ridica telefonul. «Respirați adînc și lăsați corpul să se relaxeze complet. Acestă  pauză scurtă va ușura stresul în momentele cînd sună telefonul și va ajuta corpului să evite valurile de tensiune în timpul zilei „», — a trimis într-un mesaj Anna Van Versh, psiholog la Universitatea din Teesside.

16:28

FLIRT CU URECHILE

Cîteva minute de flirt pe zi la muncă activează leucocitele care răspund de imunitate, ceea ce vă va proteja mai bine de orice infecție de la birou. Pentru a rezista chiar și pentru aceste două minute, nu încălcați spațiul personal al interlocutorului, care, potrivit oamenilor de știință britanici timizi, în medie este de 1,2 m.

Sănătatea taeste în mîinile tale

17:25

BUCUROȘI  DE GLUME

La Universitatea Loma Linda din California, ni s-au spus fapte serioase: corpul tău reacționează la rîs benefic pentru organism prin scăderea tensiunii. Oamenii de știință recomandă  să găsiți  pe zi cel puțin 25 de motive să te rîzi. Deci, nu te intimida și hihotește la  următoarea glumă neamuzantă a șefului. Îl puteți amuza de asemenea — de exemplu, solicitînd o majorare a salariului.

Să te relaxezi la muncă și să scapi de stres – ușor

Ține minte, că chiar și o mică încălzire, o pauză pentru ochi sau o gustare utilă poate aduce o contribuție imensă la sănătatea dumneavoastră, la productivitate (433) și să te simți bine.

[poll id=”52″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *