Lifestyle 421

Cum să treci peste stres – sfaturi de la oameni de afaceri

Pentru a face față stresului și pentru a rămâne calm, trebuie să înveți să-ți gestionezi emoțiile. Opt sfaturi de la niște oameni de succes ne vor ajuta în această „afacere” nu prea ușoară.

Pentru a ne concentra pe o sarcină și pentru începe să o efectuăm, avem nevoie să experimentăm un stres moderat. Dar dacă acest stres este puternic si durabil, asta poate provoca boli de inimă, depresie șii tulburari cognitive.

Studiile efectuate de compania TalentSmart, au arătat, că 90% dintre angajați cu cele mai bune rezultate în muncă știu, cum să facă față stresului și să-și păstreze emoțiile sub control . Printre alte numeroase metode, pe care acești oameni le folosesc atunci când se confruntă cu stresul, următoarele opt reguli de gestionare a emoțiilor sunt printre cele mai bune.

Apreciază ceea, cei au

Dacă îți vei distrage stenția de la munca ta și vei face o listă a ceea, ce aprecieazi tu cel mai mult în viața ta, cel mai probabil, că te vei simți mai calm. Sentimentul de recunoștință reduce nivelul de cortizol cu 23%. mai mult decât atât, conform rezultatelor experimentului realizat de Universitatea din California, s-a constatat că oamenii, care simt zilnic un sentiment de recunoștință, au o stare de spirit mai bună, mai multă energie, gânduri pozitive, o bunăstare fizică și se simt mai calm în situațiile stresante.

Nu se întreabă „Ce se întâmplă dacă?”

Lucrurile pot lua un milion de direcții diferite și cu cât mai mult te concentrezi asupra scenariilor posibile, cu atât mai puțin timp petreci pentru acțiunile reale. Oamenii de succes evită întrebarea „Ce se întâmplă dacă…“. Ei știu, că răspunsul nu va aduce nici o satisfacție sau liniște sufletească, ci numai un stres continuu.

Gândesc pozitiv

Gândurile pozitive distrag atenția de la stres. Pentru a te calma, trebuie să te gândești la ceva plăcut. Aceasta este o sarcină ușoară, dacă ai deja o stare de spirit bună. Dar atunci când ești pe punctul de disperare, ți se pare, că este imposibil să găsești ceva pozitiv. În acest caz, gândește-te și numește cel puțin un eveniment pozitiv, care a avut loc în timpul zilei. Trebuie să înțelegi – chiar și într-o zi proastă se întâmplă ceva bun. Acest lucru te va ajuta să reduci nivelul de stres și să-și păstrezi calmul.

Pleacă offline

Tehnologiile moderne permit oamenilor să fie „conectați” 24 de ore pe zi, ceea ce ne face disponibili pentru muncă de 24 de ore pe zi. Dacă nu ai distins viața și serviciul, astfel te-ai expus singur unui stres constant. Pentru a nu te mai gândi la serviciu, încearcă să te deconectezi, să pleci offline. Începe cu perioade scurte de timp, de exemplu, dimineața la sfârșit de săptămână, când încercările de a lua legătură cu tine din cauza serviciului sunt cel mai putin probabile.

Vei fi surprins, cât de mult se va reduce nivelul de stres în viața ta, dacă te vei deconecta măcar din când în când de la muncă.

Beau mai puțină cafea

Cafeina declanșează eliberarea de adrenalină, iar din cauza consumului permanent de cafea se accelerează pulsul, apare o senzație de anxietate, un val de energie. Acesta este modul în care lucrează mecanismul de supraviețuire, care ne permite să reacționăm repede în caz de pericol. Dacă nu te urmărește un urs, organismul tău nu are nevoie de această stimulare, deoarece ea crește nivelul de stres și senzația de anxietate.

Dorm suficient

Atunci când dormi, creierul tău repornește și prelucrează toată informația obținută și amintirile din ziua, care a trecut. Ca rezultat, tu te trezești cu un cap limpede. Atunci când nu obții suficient somn, în organismul tău creste nivelul de cortizol. Adaugă la această condiție și stresul de la serviciu și vei obține o epuizare emoțională. Dacă dorești să muncești bine – trebuie să dormi bine. Iar dacă ai probleme cu adormitul, citește în blog-ul nostru despre metodele, care te vor ajuta să adormi repede.

Distrug imediat gândurile negative, ce vin din interior

Fiecare dintre noi se ocupă din când în când cu acest lucru, cu toate că această „ocupație” nu aduce nimic bun și nu are nimic în comun cu analiza obiectivă. Pentru a te învăța să-ți gestionezi emoțiile, trebuie mai întâi să-ți îmbunătățești imaginea de sine. Cu cât mai mult te gândești la ceva negativ, cu atât mai multă putere cheltui pe aceste gânduri negative. Cel mai bun mod de a scăpa de acest proces dureros este de a-ți muta gândurile la altceva mai pozitiv.

Cer ajutor

Nu este deloc eficient să faci totul de unul singur.

Pentru a munci liniștit și productiv, ar trebui să-ți recunoști punctele tale slabe și să ceri ajutor, de fiecare dată când ai nevoie de el.

O astfel de abordare te va ajuta să îndeplinești mai eficient și mai rapid sarcinile puse înaintea ta, precum și îți va ușura de câteva ori munca.

[poll id=”12″]

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *