Lifestyle 425

Dacă aveți peste 30 de ani, citiți asta!

După treizeci de ani este timpul potrivit pentru a începe sau a întări niște obiceiuri, care vor pune baza pentru succesul personal și profesional pentru tot restul vieții tale.

Lasă-te de fumat – îmbunătățește-ți sănătatea

Desigur, nu vei putea compensa toate daunele organismului cauzate de fumat. Cu toate acestea, studiile arata, că cei, care scapă de acest obicei nociv înainte de 40 de ani, reduc astfel riscul de mortalitate cu 90%, decât la cei fumători

Mergi la culcare și trezește-te la același timp în fiecare zi

Firește, fiecarea dintre noi vrea să doarmă mai mult la week-end, pentru toată săptămâna trecută, dar este mai bine să mergi la culcare în fiecare zi și să te trezești la aproximativ același timp.

Dacă măcar câteva zile vei dormi mai mult decât de obicei, este posibil să-ți „strici” ceasul biologic. În acest caz, vei începe să obosești mai târziu, vei merge la culcare mai târziu și, prin urmare, te vei trezi mai târziu. Pentru a preveni astfel de încălcări ale ciclului de somn , încearcă să-ți faci un regim și să-l respecți. Acest lucru îți va permite să-ți îmbunătățești în mod semnificativ viața în lucruri mici.

Fă sport regulat, nu amâna antrenamentele pe apoi

După 35 de ani noi începem să pierdem masa musculară, de aceea sportul este deosebit de important în acest moment. Principalul lucru este de a găsi sportul care îți oferă plăcere, în caz contrar, pur și simplu nu vei avea dorință să te ocupi regulat.

Fă notițe în jurnalul personal – asta îmbunătățește gândirea

Dacă ești obișnuit să ții totul în tine, acest punct îți poate părea complicat. Dar, atunci când îți fixezi gândurile și sentimentele pe hârtie, vei fi capabil să faci față mai bine cu situațiile stresante. Mai mult decât atât, pe la vreo 50-60 ani, va fi foarte interesant să-ți recitești gândurile tale de la 30 de ani.

Începe să economisești și să strâgi bani – îmbunătățește-ți starea financiară

Probabil, ți se pare, că mai este încă mult timp până la bătrânețe, dar, de fapt, cu cât mai repede vom începe să strângem, cu atât o mai mare sumă vom acumula până atunci. Mai ales că, dacă îți vei cultiva de acum acest obicei de a strânge bani, atunci este mult mai probabil, că acest obicei va rămâne pentru toată viața.

Începe să-ți realizezi visele

Nu amâna scopurile și visele tale pentru mai târziu. Gândește-te ce vrei tu cu adevărat. Vrei să cumperi o casă? Să ai copii? Să scrii o carte? Alege măcar un scop. Imaginează-ți, ce ai putea face tu pe parcursul unui an pentru a te apropia de acest scop, întocmește un plan și începe să acționezi. Există o metodă, care te poate ajuta în acest scop: regula celor zece mii de ore.

Învață să te bucuri de ceea ce ai

Când ești mulțumit cu ceea ce ai, viața pare a fi mai fericită. Acest lucru este confirmat și de către psihologi. Potrivit opiniei acestora, atunci când ești mulțumit și recunoscător pentru ceea ce ai, are loc creșterea senzației de fericire și reducerea emoțiilor negative. Prin urmare, este deosebit de important să ținem minte întotdeauna, pentru noi suntem recunoscători vieții. Prezentatoarea TV, Oprah Winfrey, de exemplu, timp de mai mulți ani duce un jurnal de recunoștință. Încearcă și tu.

Încetează să te gândești, că trebuie să faci pe placul tuturor

Nu-ți pierde timpul și energia pentru menținerea unor relații cu cei, care nu te apreciază. Niciodată nu vei putea face pe plcaut tutror din jurul tău, mereu se va găsi cineva nemulțumit. Îți poți îmbunătăți viața, renunțând la relațiile, care sunt ca o povară.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să devină un pustnic. Poate că ar trebui să reduci pur și simplu numărul de prieteni în rețelele sociale și să-ți petreci mai mult timp cu acei oameni, care te fac fericit.

Nu te mai compara cu alți oameni

Dacă te vei uita permanent la alții și vei încerca să te compari cu ei, nu vei realiza nimic în viața ta. Încetează să mai dai vina pe tine însuți și să-ți compari realizările tale cu ale altor persoane. Este mai bine să te gândești la ceea, ce dorești să realizezi și ce trebuie să faci pentru asta.

Iartă-te pentru gereșelile tale

Toți suntem oameni și fiecare dintre noi face greșeli. Nu te crampona în eșecurile din trecut – ia lecții din ele, apoi lasă-le și mergi mai departe.

Potrivit opiniei psihologilor, autocompasiunea (abilitatea de a ne ierta și de a învăța din greșelile noastre) – este cheia succesului. Nu uita, că poți depăși punctele tale slabe și încearcă să nu repeți în viitor greșelile tale vechi.

Dacă vrei cu adevărat, este simplu să-ți îmbunătățești viața și să nu mai amâni pe mâine!

Totul este în mâinile tale! dacă te-ai săturat să mai amâni treburile și planurile pe mâine, ia-te în mâini și începe să-ți îmbunătățești viața chiar acum!

 

[poll id=”10″]

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *