Sănătate 454

De ce are nevoie creierul nostru în fiecare zi?

De ce are nevoie creierul nostru în fiecare zi?

Creierul uman este un fel de calculator, dar chiar și cel mai puternic calculator are nevoie de reporniri regulate, hrănire și curățare. O situație similară are loc cu un organ viu. Creierul uman va funcționa mult mai bine, dacă vei realiza pe deplin cerințele sale. Noi știm niște secrete, care te vor ajuta la îmbunătățirea activității cerebrale, te vor umple cu energie și dorim să le împărtășim cu dragii noștri cititori. Iată câteva lucruri, de care are nevoie creierul nostru în fiecare zi.

De la o foaie curată

Cercetările oamenilor de știință au arătat, că apariția gadget-urillor moderne și a calculatoarelor au un impact negativ asupra dezvoltării intelectuale a omenirii. Oamenii nu mai sunt nevoiți să se gândească activ, deoarece majoritatea lucrului este realizat de o mașină electronică. Pentru ca celulele creierului să nu se atrofieze, acestea trebuie să fie antrenate în mod regulat. Este suficient să folosești un stilou și hârtie în fiecare zi, de fiecare dată, când dorești să faci ceva însemnări prin metoda mecanică. Crede, abilitățile de scriere sunt mult mai utile pentru creier, decât capacitatea de a introduce un text folosind tastatura.

Numai gânduri pozitive

Crezi, că depresia acționează numai asupra stării de spirit? Ei bine, faci o greșeală, dacă te gândești astfel. Stresul afectează nu numai nervii, dar și pătrunde adânc în gânduri, ceea ce face imposibil să te gândești rațional. Pentru ca funcțiile creierului să fie realizate pe deplin și să aibă loc diverse dereglări, trebuie să scapi de starea de depresie. Gândurile negative inundă conștiința, încurcă la puterea de concentrare și atenție la locul de muncă, și nu lasă noile idei să-ți apară în gând. Dacă dorești să-i dai creierului spațiu pentru activitate, aruncă depresia din capul tău. Gândește numei pozitiv, zâmbește și pur și simplu fii fericit.

Boom de vitamine

Adepții stilului de viață sănătos pentru un motiv oarecare repetă mereu despre importanța vitaminelor, iar tu cu o ușoară bătaie de joc continui să mănânci junk food. Dacă această situație este exact despre tine, trebuie să modifici de urgență strategia. Oricum ar fi, dar în discursurile încrezătoare ale nutriționiștilor există o picătură mare de sens. Fără vitamine organismul nu poate funcționa corect, iar creierul nu este o excepție. Din cauza lipsei de substanțe nutritive folositoare pot apărea astfel de simptome, cum ar fi pierderea memoriei, confuzie, scăderea puterii de concentrație. Corectează-ți regimul alimentar și începe să-ți alimentezi în mod regulat creierul cu vitamine. Mănâncă mai multă carne, fructe și legume, pentru a asigura aportul de vitamine B, C și E. Nu uita să petreci cât mai mult timp la aer proaspăt și curat pentru a satura celulele cu vitamina D. Cu cât mai mult timp petreci la aer liber, cu atât mai sănătos vei fi. Dacă îți vei schimba ritmul de viață, vei vedea în curând cum se îmbunătățește activitatea creierului și memoria.

Repornirea de zi

La grădiniță copiii sunt nevoiți să meargă la culcare în timpul zilei, iar adulții renunță singuri la această oportunitate excelentă. Dorind să reușească cât mai mult, oamenii se cufundă într-un lucru continuu, iar spre seară se simte atât de epuizat, încât nu mai dorește nimic. Situația ar fi mai inspirată, dacă oamenii și-ar aminti obiceiul copiilor de a dormi în mijlocul zilei. Oamenii de știință au demonstrat, că somnul de zi ajută să ne relaxăm și să ne adunăm gândurile. Timp de 8-9 ore de lucru intensiv, omul efectuează un efort metal foarte mare, chiar și în cazul în care el se ocupă de o muncă fizică. Creierului îi este suficient doar 15-20 de minute de somn în timpul zilei, pentru a se odihni și a-și restabili puterile și funcțiile. După acest tip de pauză se îmbunătățește foarte mult puterea de concentrare, de atenție și se activează gândirea logică.

Viața în mișcare

Suntem cu toții conștienți de beneficiile sportului pentru sănătatea organismului uman, dar nu toată lumea știe, că exercițiile fizice sunt, de asemenea, foarte folositoare și pentru creierul nostru. Se dovedește, că în timpul antrenamentelor noi ne construim și mușchii, și circumvoluțiunile obosite. Crește fluxul de sânge la creier și, ca rezultat, organul este saturat cu oxigen. Mai mult decât atât, exercițiile fizice active stimulează producerea de endorfine, care sunt responsabile de buna dispoziție. Așa cum am mai spus, activitatea mentală depinde în mod direct de starea de spirit. Nu este necesar să începi să te ocupi de un sport foarte greu, mai ales dacă ai ceva probleme de sănătate. Pentru început, va fi suficient să efectuezi în fiecare zi niște exerciții fizice ușoare, să faci gimnastică dimineața (cel puțin 10-1 minute), să te plimbi la aer curat prin parc sau să mergi periodic la piscină. Acest ritm de viață te va ajuta la prevenirea bolilor creierului legate de înaintarea în vârstă, vei obține o memorie excelentă și vei avea mereu dispoziție foarte bună. Trebuie doar să începi, iar mai departe va fi mai ușor!

Fiți sănătoși și voioși!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *