Sănătate 410

DE CE devii prost: 7 motive ciudate pentru fapte stupide

Află, cum jocurile de computer, diploma de liceu și prietenii frumoși îți pot influența comportamentul tău.

1. Te fudulești dintr-un motiv oarecare. De ce?

Atunci când ești înconjurat de băieți frumoși (dacă, desigur, singur nu te poți lăuda cu un aspect exterior perfect) riști mai mult cu banii – începi să plătești pentru cei din jur, făcând cheltuieli nechibzuite, etc. Acestea sunt rezultatele studiilor efectuate în Australia. Autorul vede motivul acestor acțiuni în următoarele: „Când un bărbat mediu heterosexual vede un bărbat frumos, el, foarte probabil, se simte nu atât de atractiv, iar asta înseamnă, că el va încerca să dovedească femeilor valoarea sa în alte moduri”.

2. Tu ai devenit puțin mai prost. De ce?

Tu iei decizii mai corecte atunci când ți-e foame, cel puțin în ceea ce privește problemele serioase. Stomacul gol te face să te bazezi mai mult pe intuiție și emoții, în timp ce stomacul sătul te face să învârtești prea mult timp problema în capul tău, fără a găsi vreo soluție. În general, pentru a-ți spune decizia corectă, stomacul tău trebuie să fie înfometat!

3. Tu riști cu banii. De ce?

Multe studii au arătat – cu cât mai ridicat este nivelul tău de educație, cu atât mai predispus ești tu să iei decizii financiare mai riscante. Cu cât mai mult timp ai ros granitul științei, cu atât mai mare încredere de sine ai, chiar dacă, de fapt, nu au nici o idee despre ceea ce faci la moment.

4. Tu nu te poți concentra. De ce?

Tot mai mulți cercetători susțin, că schimbarea constantă între sursele electronice de informații – facebook, jocuri, e-mail, instagram, etc. – reduce capacitatea de a te concentra și de a lua decizia corectă. Oamenii de știință britanici au socotit chiar, că doar un singur gând, că ai un mesaj necitit în e-mail, reduce temporar IQ-ul tău cu aproximativ 10 puncte.

5. Tu ai început să conduci agresiv. De ce?

Jocurile de computer, în care este binevenit un comportament riscant sau nechibzuit, te încurajează să te comporți în același mod și în viața reală. Cercetătorii germani au descoperit, că băieții, care joacă în astfel de jocuri, încep să conducă mașinile sale mai riscant și încalcă mai frecvent regulile de circulație.

6. Tu ai devenit încă mai prost. De ce?

Din păcate, stresul din cauza lipsei de bani poate reduce nivelul IQ-ului tău cu 13 puncte. Acestea sunt datele unui studiu realizat la Universitatea Harvard. Acest lucru înseamnă, că cei, care au rămas fără bani, sunt mai predispuși de a lua decizii proaste, decât oamenii bogați financiar.

7. Te comporți ilogic. De ce?

Cu cât mai mare este autoritatea ta, cu cât mai multă putere ai, cu atât mai probabil este faptul, că vei lua decizii nesigure. Astfel de concluzii au făcut oamenii de știință americani. Acest lucru are loc, din nou, din cauza creșterii încrederii în sine în timp ce urci pe scara de carieră. Ca rezultat, tu începi să acorzi mai puțină atenție opiniilor altora și te critici mai puțin pe tine însuți. Mai pe scurt, începi să ai un comportament nu prea adecvat.

De multe ori poți distras sau iritat cînd renunți la fumat 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *