Sănătate 437

De ce nu e voie să beți alcool dacă sunteți pe dieta

Restricții cu privire la produsele alimentare în timpul dietei —  un stres puternic pentru organism. Uneori vrem să ne eliberăm de el cu ceva înfierbîntător. Blogul nostru s-a clarificat, cum alcoolul poate afecta atunci cînd vrei să slăbești și ce să faci în cazul în care nu ai putut rezista.

4 motive ca să renunți la alcool

Am identificat principalele motive pentru necesitatea de abținere de la alcool, dacă doriți să pierdeți în greutate. 

Alcoolul este bogat ăn calorii

Cel mai evident motiv. Într-un gram de alcool etilic se conține 7 kcal, în timp ce într-un gram de proteine și carbohidrați — cîte 4 kcal,iar în  grăsimi — 9 kcal.

În ceea ce privește caloriile, sticla de alcool este mai aproape de o bucată de slanină, decît de o farfurie de paste sau de o friptură suculentă. În plus, se vor găsi puțini adebți care beau alcool pur, în special în rîndul doamnelor minunate care sunt preocupate de talia lor.Iar în fiecare pahar de lichior sau șampanie se conține o mulțime de zahăr și calorii suplimentare. Ce să mai spunem despre cocktail-uri, unde se adaugă siropuri dulci și frișcă grasă. Ca exemplu, vom compara conținutul caloric dintre cele mai răspîndite  băuturi:

Băutura Calorii la 100 ml, kcal
Berea albă, 4,5% 45
Vin roșu sec 70
Șampanie demidulce 95
Vin alb de desert 150
Vodca 150
Whisky 235
Lichior  Baileys 330

Anume astfel: un pahar de whisky vă va înlocui un kilogram și jumătate de țelină.

Alcoolul încetinește metabolismul

De la alcoolul fără gustări este imposibil să te îngrași. Dar atunci cînd consumăm alcoolul cu mîncare, el este procesat de către organism, în primul rînd, iar gustările sunt lăsate pentru mai târziu. Și la o sărbătoare veselă fiecare sandwich și bucată de frigărui, cel mai probabil, se va depune pe șoldurile tale.

În plus, alcoolul încetinește producerea de testosteron — un hormon care atît la  bărbați cît și femei, este responsabil pentru creșterea masei musculare.Cu cît este mai scăzut nivelul de testosteron, cu atît mai lent apar mușchii. Cu cît mai puțini mușchi, cu atît mai lent este metabolismul. Cu cît mai lent este metabolismul, cu atît mai repede se acumulează excesul de grasime.

Alcoolul reține apa în organism

Aici legătura logică nu este atît de evidentă. În sine, alcoolul este un diuretic excelent, adică provoacă urinarea. Dozele mari de alcool provoacă deshidratare puternică (îți este sete dimineața). Și după asta persoana începe să-și potolească setea, înghițind apa în cantități mari.

Alcoolul mărește pofta de mîncare

Alcoolul eliberează toate instinctele noastre de bază. Cîteva pahare  —  și dieta deja nu mai pare a fi atît de necesară, iar figura și așa este frumoasă. Fiind sub grade toate dorințele devin mai puternice: agresiunea, libidoul, inclusiv și foamea. Trebuie  permanent să te controlezi în timpul unei sărbători sau să nu te miri de greutatea acumulată — una din două.

Și nu uitați despre importanța somnului pentru o pierdere în greutate de succes. De multe ori după sărbători vesele te duci  la culcare înainte de miezul nopții? Și chiar dacă v-ați culcat, nu te încuraja: în stare de ebrietate faza somnului rapid pentru om devine practic imposibil de atins. Somnul se aseamănă mai mult cu o amnezie temporară, dar în nici într-un fel o odihnă bună. Iar oboseala și lipsa de somn —  principalul provocator al unui apetit de lup pe tot parcursul zilei. Organismul va încerca să compenseze lipsa de energie prin intermediul unor alimente grase și bogate in calorii.

Cum să reduci daunele pentru dieta ta

După cum înțelegeți, creșterea în greutate este  provocată nu de alcool, dar de factorii însoțitori (dar oricum nu este un motiv să faciabuz). În situațiile în care doriți să vă răsfățați cu ceva înfierbîntător, dar fără daune pentru figură, urmați aceste indicații:

  • Alegeți băuturi alcoolice slabe cu conținut redus de zahăr. Aici se potrivește un pahar de vin roșu sec sau de șampanie.
  • Aveți grijă cu gustările.În locul chipsurilor și cîrnaților preferați un asorti de  legume proaspete și macră sau pește.
  • Renunțați la cocktail-uri delicioase.
  • Pentru a evita deshidratarea, bea apă proaspătă în timpul sărbătorii. Atuncii, a doua zi dimineața nu vei avea o astfel de mahmureala puternică și sete.
  • A doua zi după sărbătoare lasă deoparte alergările și antrenamentele de dimineața. Dă-i corpului tău să se recupereze și să acumuleze putere în mod corespunzător.

 

[poll id=”41″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *