Lifestyle 585

DE CE PARFUMUL tău nu miroase așa cum trebuie

Să găsești parfumul perfect – unul, care îți place și ție dar și iubitei inimii tale  și care nu este înțepător, dar nici să nu fie prea slab și cu siguranță nu ca a tatălui tău – nu este ușor. Să presupunem că ai avut noroc și că ți-ai găsit aroma „ta” preferată, dar în curînd ai observat că a început să miroase altfel. Mai jos – sunt posibilele motive și modalități de rezolva situația.

Parfumurile se strică, dacă păstrați flacoanele în baie

Unde adesea este umed și nădușitor. Aburul, temperaturile ridicate și lumina puternică pot distruge parfumul mai repede decît credeți. Notele de vîrf sub influența acestor factori devin surde, murdare și compoziția în general se oxidează. Cel mai bine este să păstrați flaconul în ambalajul original și într-un loc răcoros și uscat – de exemplu, în sertarul noptierei.

PARFUMUL tău are mulți ani

Dacă flaconul tău preferat se pregătește să-și întîlnească a șaptesprezecea zi de naștere, atunci probabil că este timpul să-ți iei la revedere de la el. Parfumurile se păstrează maximum cinci ani, și atunci, dacă condițiile de depozitare (vezi mai sus) sunt aproape de ideal. De unde să știi cînd este momentul să cumperi un nou flacon? Căutați semne evidente: lichidul s-a întunecat, și-a schimbat culoarea, aroma a început să dea în acrime și, pentru ca acesta să se manifeste, trebuie să vă stropiți de două ori mai mult ca de obicei.

Aveți pielea foarte uscată

Dacă aveți piele uscată, atunci parfumul aplicat pe ea va pierde imediat notele superioare, iar aroma se evaporă rapid. Pentru a împiedica acest lucru, aplicați-l pe corp cînd ieșiți din duș sau imediat după ce a fost aplicată o loțiune de corp hidratantă fără miros. Loțiunea va ajuta la păstrarea integrității compoziției, precum și la prelungirea efectului parfumului.

Amesteci aromele

Dacă folosiți un gel de duș cu citrice, un deodorant pătrunzător și apoi vă dați din cap pînă în picioare cu o loțiune mirositoare și, la sfîrșit, vă dați cu o apă de colonie cu aromă de chihlimbar, credeți-mă, nimic bun nu va ieși din asta. Este mai bine să folosiți produsele cu același miros ca și apa de colonie, sau produse complet inodore.

Ai greșit cu anotimpurile și cu alegerea parfumului

Un miros de iarnă cald și învelitor poate deveni sufocant și deranjant dacă este folosit vara. Și invers: un parfum ușor și proaspăt de vară va fi nepotrivit în timpul iernii, cînd toate mirosurile care vă înconjoară – lumînări aprinse, lemnele care ard în șemineu, jachetele și cizmele groase de piele – greoaie, călduroase. Aceasta nu înseamnă, desigur, că, odată cu schimbarea sezonului, este obligatoriu să se schimbe parfumul, dar în general este bine să ai cel puțin cîteva arome în arsenalul tău.

CHIMIA CORPULui tău s-a schimbat

Pielea ta – un set unic de acizi, grăsimi, proteine și carbohidrați. Parfumul, în contact cu pielea, reacționează cu tot acest cocktail. Stresul, dietele, tratamentul medicamentos și chiar modificările legate de vîrstă ar putea fi cauza faptului că parfumul a început să se manifeste într-un mod diferit. Dacă observați că parfumul nu vă mai convine, încercați ceva nou.

Aveți un prost gust

Nici una dintre modalitățile de mai sus nu vă poate ajuta să modifice situația dacă parfumul tău este rău în sine. Dacă ideea că mirosul tău preferat se pare că nu le place la nimeni numai ție, te vizitează tot mai des, este o ocazie să te gîndești la schimbarea parfumului.

[poll id=”85″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *