Sex/Relații 366

DE CE SOȚIA NU VREA SĂ TRĂIASCĂ ÎMPREUNĂ CU SOACRA? CUM DE A STABILI RELAȚIA DINTRE MAMĂ ȘI SOȚIE

Toate relațiile, dacă acestea încă de la început au avut intenții serioase, cresc și se transformă în viața de familie. Inițiatorii pot fi atât perechea, cât și niște circumstanțe, care pot influența aceasă decizie. De exemplu, sarcina conduce la necesitatea de a trăi împreună. Sau îndrăgostiții pur și simplu decid să se căsătorească și atunci apare întrebarea unde să trăiască tinerii căsătoriți, adică, o nouă unitate a societății. Din păcate, prețurile și salariile din ziua de astăzi, în cele mai multe cazuri, nu permit tinerilor să cumpere o casă. O alternativă sunt apartamentele închiriate. Dar este destul de dificil pentru un bărbat să plătească lunar o sumă de bani, care nu este prea mică, să aibă grijă de sine și de soția sa, iar dacă mai sunt și copii, în genere este foarte greu. Pentru că aici apare necesitatea de a alege sau lucrul la câteva companii și acasă vei veni numai pentru a dormi sau lipsa permanentă de bani, scandalurile zilnice și neînțelegerile cu soția.

casa părintească te cheamă tentant

Acest sfat ”profitabil” sau decizie, vine de obicei din partea părinților, de regulă, ai soțului – mutați-vă la noi. Nu veți fi nevoiți să plătiți pentru apartament sau casă, trăiți cât timp doriți și nu vă faceți grji. Popunerea este foarte tentantă, iar atunci când într-adevăr simți presiune din toate părțile – tu accepți fără întârziere, fără a te mai gândi.

Ca părinți, mai ales,care își iubesc copilul său, ei iubesc și protejează, ajută cu ce pot, au grijă nu numai de fiul său, dar și de fiica nou-găsită. Însă la scurt timp, totul se schimbă. Te întrebi, cum poate fi așa ceva, de se întâmplă una ca asta? Simplu! Deoarece două gospodine într-o casă înseamnă, în primul rând, împărțirea elementară a zonei în bucătărie și conflictele tot mai dese,și tot mai mari între soție și mamă.
Tu începi să te cerți cu femeia iubită, fără să realizezi că ea este parțial dreaptă și faptul că ea este nevoită să trăiască cu soacra într-o casă nu-i oferă atâta plăcere cât ție. Și nu e de mirare – ea este mama ta, nu a ei. Relațiile cu soacra reprezintă un sistem destul de fragil. Totul începe de la aceea că soacra începe să ”caute nod în papură”, își învinovățește pe nedrept nora, din cele mai neesențiale motive: a spălat rău farfuriile, nu gătește mâncarea așa cum trebuie și nu știe deloc cum să se ocupe de copii. Fraza: „Ești o gospodină rea” și „Ești o mamă rea” – sunt niște vorbe foarte supărătoare și jignesc tânăra soție/mamă. Ea încearcă din toate puterile să îmbunătățească relațiile cu soacra, să-i intre în voie, dar foarte rar nora poate reuși în așa situație.

NU lua în considerare doar una dintre părți

Cum stabilești relațiile cu soacra? Nora trebuie să efectueze asupra sa un lucru silitor și de lungă durată, trebuie să-și schimbe comportamentul său, să-și controleze fiecare mișcare și fiecare cuvânt spus. Tu, ca un soț sau fiu, nu poți fi pe deplin numai cu una dintre părți. Apărând una dintre femeile iubite, riști să provoci un dezacord complet cu cealaltă femeie. Mama este pentru tine prima lady din viața ta, ea te-a educat, iar acum te-a mai adăpostit în casa ei, de aceea este incorect să te cerți cu ea, deoarece trebuie să ai respect față de ea. Soția – iubita, mama copiilor tăi și pur și simplu acea persoană, pe care ai ales-o din alte mii de persoane pentru o viață împreună. Dacă vei începe o ceartă mare cu ea, asta poate strica relațiile și poate duce chiar la divorț. Ție îți trebuie așa ceva? Bineînțeles că nu!
Încearcă să acorzi suficientă atenție acestei probele și nici într-un caz nu încerca să rezolvi totul de unul singur. Sarcina ta este, în primul rând, de a ajunge la un acord cu soția ta și de a o ajuta să construiască corect relațiile cu soacra, chiar dacă de la început nu a reușit. Tu, ca fiu, ca soț, ca tată, ești capabil de multe lucruri, principalul este să ai răbdare, să nu te enervezi și să nu renunți.

Noua situație este o povară

Atunci când femeia ajunge într-un mediu nou, trăiește cu părinții tăi, ea se simte un pic incomod, se poate spune chiar „nu în farfuria ei”. De aceea, relația nu prea bună cu soacra ei poate fi determinată nu numai de pretențiile neîndreptățite ale mamei tale, darși de incapacitatea de a se adapta repede cu un nou mediu și situație.
Fiecare fată, încă de la o vârstă fragedă, are anumite gene stabilite. În principiu, ele se manifestă în educația și îngrijirea copiilor sau în menținera confortului și curățeniei în casă. Iar când o altă femeie tinde spre aceleași lucruri, pe același teritoriucu ea, atunci nu e de mirare, că relația cu această persoană vor fi încordate. Cum să trăiești cu soacra, atunci când ea intervine în toate celea și cât nu intră în treburile voastre din pat, în scopul de a controla acțiunile, nu este o senzație prea neplăcută, dar va fi mai rău, dacă vei decide să-i arăți acestei femei că ea nu este dreaptă. În așa situații săraca noră simte un disconfort, are o stare de spirit proastă și dorința de a evita orice comunicare cu mama soțului ei.
Evitarea sau ignorarea este, mai presus de toate, lipsa de respect către persoanele, care te-au adăpostit. Este necesar să se aleagă o tactică perfectă, pentru ca relațiile cu soacra să nu fie deprimante, ci să aducă cel puțin o minimă plăcere. Chiar dacă soacra este un monstru și nu aprobă deloc alegerea fiului său, vrea să scape de ea și chiar cel mai mic fir de praf de pe raft conduce la acuzații enorme și la cerți fără sfârșit, soția ar trebui să învețe să nu tragă atenție la toate cuvintele urâte spuse la adresa ei.

Nimeni nu spune că va fi ușor

Întregul proces de construire a unor relații cu soacra, trebuie să atragă în același timp amândouă părți. Și numai tu, ca o persoană interesată în înțelegerea reciprocă între femeile tale iubite, ești obligat să le ajuți în această problemă dificilă. În ceea ce privește mama ta, trebuie să o ajuți să realizeze cât de mult înseamnă soția ta pentru tine, cât de îngrijorată este ea cu privire la tot ceea ce se întâmplă, cât de greu și neobișnuit îi este să trăiască nu în casa sa, și că mama ta ar putea să nu critice atât de strict mâncarea gătită de soția ta, curățenia făcută și educarea copiilor. Ci din contra, ar putea să o ajute cu un sfat, să-i arăte și să o învețe ce îi place mai mult fiului său și ce ar trebui să schimbe.
Nu trebuie să schimbi femeia, pe care ai iubit-o și în care ai văzut viitorul tău. Dar și ea ar trebui să încerce să aducă în această familie o parte din sufletul său și să învețe să reacționeze mai puțin agresiv la toate comentariile și sfaturile. Bărbatul este capul familiei și numai tu îi poți spune ei, soției tale, cum ar trebui să se comporte cu soacra ei, mama ta. La urma urmei, dintr-o parte se vede mai bine cine și în ce situații greșește. Sfătuiește-o pe soția ta, din care parte este cel mai bine să se apropie de propria ta mamă, ce îi place și ce îi ajută ei să-și ridice dispoziția. Soția ta iubită trebuie să înțeleagă, că nu toate pretențiile neîndreptățite și sâcâiala la adresa ei sunt numai pentru că ea are puțină experiență în viața de familie. Probabil, femeia autosuficientă și adultă este pur și simplu geloasă, fiindcă în viața fiului ei drag există acum o altă femeie și încearcă să facă rele numai din cauza acestui motiv.
Principalul lucru pentru relațiile bine între aceste două femei, este de a se asculta unul pe altul. Relațiile cu soacra este un sistem la fel de șubred, ca și relația cu soțul. Dacă veți depune o mulțime de efort, nu veți renunța și veți dori cu adevărat să veniți la un rezultat eficient, atunci în familie va fi întotdeauna armonie, fericire și înțelegere reciprocă. Cheia unei familii fericite depinde de femeie. Iar când într-o casă sunt două femei și amândouă se bucură de fiecare nouă zi – te așteaptă bucurie fără margini și bună dispoziție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *