Sex/Relații 435

Despre ce vorbești la prima întâlnire cu o fată?

Despre ce vorbești la prima întâlnire cu o fată?

  1. De ce noi încă nu am intrat în contact cu ființe extraterestre.

Având în vedere, că universul observabil are diametrul de cca 92 de miliarde de ani lumină, este foarte irațional să credem, că planeta noastră este singura locuibilă și șansele, că acest lucru este adevărat sunt extrem de mici. Deci, de ce până în ziua de astăzi numai sateliții noștri iau legătură cu noi?

Tot felul de argumente și gânduri pe această temă se numesc paradoxul Fermi. Într-adevăr există o mulțime de teorii și versiuni diverse și asta bucură, dar nu uita, că există posibilitatea, că suntem cu adevărat singuri în univers.

  1. Cum a apărut viața?

Nu veți fi plictisiți atâta timp cât veți discuta această întrebare și alte probleme legate de acestă temă. Susținătorii diferitelor versiuni de „supă primordială” susțin, că Pământul a avut inițial capacitatea de a crea molecule mai complexe, ceea ce a determinat originea vieții în continuare. Acest lucru a avut loc atât pe fundul oceanelor, cât și în craterele vulcanice, în sol și în gheață. ARN-ul și ADN-ul – iată, care este baza dominantă a tuturor formelor de viață de pe Pământ. Există mai multe teorii, care susțin, că ADN-ul și ARN-ul nu sunt singurii acizi nucleici. Unii cred, că primele semințe și viitorii reprezentanți ai speciei sale au fost aduse pe Pământ de comete și meteoriți. De aici reiese întrebarea: de unde a apărut viața pe ele? Îndrăznește!

  1. Existența și compoziția materiei întunecate.

Aproximativ 80% din masa universului este formată din materie întunecată. Acesta este un fenomen specific, care nu emite lumină deloc. Unii oameni de știință cred, că materia întunecată este alcătuită din particule, care interacționează slab – așa numiții wimpi, care, la rândul său, pot fi de două feluri – cu masa mică și cu masă mare.

  1. De ce noi dormim?

Noi ne petrecem o treime din viața noastră aflându-ne în somn. Anume această cantitate de timp este considerată a fi necesară pentru a lansa toate procesele de regenerare, de care are nevoie organismul nostru și care permit menținerea duratei ceasului nostru biologic. Dar de ce se întâmplă toate aceste lucruri? Desigur, și aici sunt o mulțime de teorii, ipoteze și opinii. Cu toate acestea, în momentul dat, toate studiile în acest domeniu sunt îndreptate către cercetarea importanței somnului și a influenței acesteia asupra capacității mentale.

  1. Principiul formării și deplasării plăcilor tectonice.

Cine nu cunoaște acest lucru, trebuie să afle, că activitatea plăcilor tectonice definește mișcarea continentală, erupții vulcanice și cutremure, chiar și formarea munților. Oricum ar fi, oamenii de știință nu știu din ce cauză de fapt au loc toate aceste deplasări tectonice.

  1. Energia întunecată. Ce-i aia?

Noi știm deja, că universul constă din 80% de materie întunecată, dar mai există și energia întunecată, care reprezintă 70% din totalul conținutului universului. Cei mai mulți oameni cred, că anume energia întunecată cauzează expansiunea universului. Putem oare compara toate faptele cunoscute cu teoria gravitației a lui Albert Einstein sau toate acestea vor fi revizuite în mod repetat, nimeni nu știe.

  1. Locul de amplasare al litiului.

Demult, foarte demult, temperatura Universului era incredibil de mare. În acele timpuri izotopii de hidrogen, heliu și litiu se formau în mare abundență. Primele două elemente au rămas în aceeași cantitate și până în prezent, însă numărul de izotopi de litiu – 7, pe care avem acum posibilitatea de a-i vedea, este doar de o treime din cantitatea sa anterioară. A fost oare el absorbit de nucleele stelare sau telescoapele moderne și alte instrumente pur și simplu nu îl pot detecta încă. Prin urmare, problema dispariției litiului universal este acoperit în prezent de un mare mister.

  1. Ce este şi cum „funcţionează” gravitaţia?

Majoritatea oamenilor știu, că gravitatea lunară este capabilă să provoace mareea, adică fluxul și refluxul, iar gravitația Pământului ne permite să ne deplasăm confortabil pe suprafața pământului. Acest fenomen este creat de materie, motiv pentru care obiectele mai masive pot atrage la sine obiectele mai mici. Paradoxul constă în faptul că, în timp ce oamenii de știință studiază principiile gravitației, în capetele lor există o întrebare, oare există ea în general. De ce forța, care ține atomii împreună este diferită de forța gravitațională? Aceste întrebări și aspecte sunt, de asemenea, acoperite cu un mare mister, care nu poate fi încă deschis cu ajutorul nivelului științific modern.

  1. De ce există mai multă materie decât antimaterie?

În modelul modern al fizicii, aceste două tipuri de materie sunt identice, dar totodată sunt și diferite. De fapt, dacă acestea se întâlnesc una cu cealaltă, ele ar trebui să se distrugă reciproc și totul, ce se află în jurul lor. Marea majoritate de astfel de distrugeri reciproce au avut loc deja în cursul de formare al Universului. Cu toate acestea, cantitatea rămasă de materie și-a putut permite crearea a miliarde și miliarde de galaxii.

Baftă! Sperăm, că vei avea un interlocutor interesant!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *