Nutriție 361

DIN CE ESTE FĂCUT SNICKERS-UL: SĂ MĂNÂNCI SAU MAI BINE SĂ AȘTEPȚI PÂNĂ LA PRÂNZ?

546863576Laboratorul de alimentație Men’s Health cercetează cel mai masculin baton de ciocolată și dezvăluie secretele, care îți vor permite să mănânci cu plăcere fără riscul de a te îngrășa.

Nu ești tu când ți-e foame? – atunci studiază din ce este făcut iubitul tău „Snickers”

PULBEREA MORTALĂ DE CULOARE ALBĂ

Nu e vorba de cocaina. Un baton standard de 55 grame de ciocolată conține 27,5 g de altă substanță albă, care induce dependență: zahărul. Studiile de la Princeton University au demonstrat, că consumul de zahăr este însoțit de trei indicatori principali de dependență: cicluri de atracție puternică, abuz și sevraj caracteristic când renunți.

Sângele tău are nevoie doar de o linguriță de zahăr pentru a lucra în mod eficient. În „Snickers” sunt 6.5 linguri. Dar tu poți răspunde la aceasta cu o cină sănătoasă. Prăjește felii de carne de vită, broccoli, ciuperci și ceapă în ulei fierbinte, amestecând permanent. În calitate de garnir pregătește orez. Toate aceste alimente sunt bogate în crom, care echilibrează nivelul de zahăr din sânge, reduce foamea și protejează împotriva diabetului. Iar înainte de a merge la culcare mănâncă un iaurt cu un conținut scăzut de zahăr: zincul din compoziția acestuia ajută la funcționarea insulinei. În așa mod poți să nu te temi de diabet.

GRĂSIMEA

În „Snickers” sunt 15,3 grame de grăsimi, care formează 18% din doza zilnică recomandată. În plus, vei obține din compoziția batonului 6,4 g de acizi grași saturați. Nu este foarte plăcut, că în „Snickers” s-au găsit acizi grași trans – oamenii de știință din Princeton susțin, că aceste substanțe pot provoca creșterea nivelului proteinei C-reactive în organism cu 73%. Acest lucru crește riscul de atac de cord, ce este mai rău, decât să te întâlnești față în față cu un polițist beat.

Din fericire, să scazi nivelul de proteina C reactivă este la fel de ușor, ca și cum să bei un cocktail de fructe și legume. Căpșune, afine, banane, zmeură, mar în blender vor reduce riscul de atac de cord cu 40%. Bea dimineața – și apoi poți mânca „Snickers”.

CIOCOLATA

Există multe motive pentru care ciocolata îi face pe oameni fericiți. Stimulentele teobromina și feniletilamina cresc nivelul de dopamină, care îmbunătățește starea de spirit. Dacă dorești să obții rezultate similare fără zahăr și grăsime, fă un sandwich cu carne de curcan și avocado – ambele ingrediente sunt bogate în tirozină, un aminoacid, care este utilizat în producția de dopamină. Nu ți-a fost suficient nici asta? Mănâncă o banană, care de asemenea, este plină de tirozină.

NUCILE

Arahidele – ocupă aproape 25% din „Snickers” și prezintă prin sine 5,5 g de proteină pură, 8,7% din doza zilnică recomandată pentru bărbați. Pare o idee bună. Dar, cu toate că arahidele conțin majoritatea aminoacizilor esențiali, are puțină metionină. Organismul foloseste metionina pentru a produce creatina, care dă mușchilor tăi energia necesară. Creșterea nivelului de creatină mărește eficiența exercițiilor în sala de forță, inclusiv creșterea masei musculare și a forței. Pregătește păstrăv cu usturoi și linte pentru cină – toate aceste alimente sunt bogate în metionină.

AMINOACIZII

Arahidele au aminoacizii necesari, dar au puțină metionină și cisteină, care ajută organismului să facă față consecințelor vizitării unui bar. Scapă de intoxicare cu ajutorul unei omlete: adaugă ceapă, ardei roșu, carne de pui și broccoli.

LECITINA DE SOIA

Este folosită pentru ca batonul să aibă o anumită moliciune, dar conține o cantitate mică de colină, care îmbunătățește memoria. Cu toate acestea, cea mai bună sursă de colină sunt gălbenușurile moi din ouă fierte.

ACIDUL STEARIC

O cantitate mică, ce se conține în untul de cacao, poate ajuta la scăderea colesterolului, cum se spune în studiul Societății Americane pentru nutriție sănătoasă.

LAPTE PRAF DEGRESAT

Te îmbogățește cu proteine și minerale, cum ar fi calciul, care este necesar pentru oase puternice și zincul, care îmbunătățește fertilitatea.

SAREA

Poți adăuga încă 0,3 g la dieta ta, care și fără asta este deja destul de saturată cu sare. Iar surplusul de sare, după cum se știe, duce la creșterea tensiunii.

CALORIILE

281 kcal din „Snickers” îți vor da 15% din doza zilnică recomandată pentru bărbați. Însă, dacă acest baton este în exces, acest lucru înseamnă plus 1967 kcal pe săptămână, ce este mai mult decât doza recomandată, sau 14 kg de exces de greutate într-un an. Pentru a arde aceste calorii, mai bine fă curățenie prin casă. O oră este suficient. Dacă ai pe cineva care îți face curățenie, atunci petrece 20 de minute pe o bandă de alergare la o viteză de aproximativ 13 km h. Sau mai simplu – nu mânca acest baton.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *