Sănătate

Ești beat: de ce toate femeile par a fi mai atrăgătoare?

beer-goggles

O situație tipică: 8 martie, sărbătoriți cu toții la locul de muncă și o colegă, la care tu până acum nu acordai nicio atenție, brusc îți pare a fi chiar foarte atrăgătoare. Ei bine, e timpul potrivit să ne amintim, cât de rău glumește alcoolul cu ochii bărbaților.

1. Hai să bem pentru femei!

După câteva secunde de la prima înghițitură, moleculele de alcool ajung în stomac. De acolo, ele pleacă spre duoden – o parte a intestinului subțire, de unde alcoolul intră în sânge, și, prin urmare, se ridică spre creier.

2. Semnalele sunt atenuate

La câteva minute după prima porție, moleculele de alcool din capilarele creierului se îndreaptă spre celulele din apropiere. În urma acestui proces se reduce nivelul de colină – o substanță necesară pentru transmiterea normală a impulsurilor nervoase din creier.

3. Te simți înveselit

Alcoolul te face să ai un comportament straniu, să faci nişte fapte riscante, suprimând funcționarea lobului frontal al creierului, care – în special – este responsabil pentru luarea deciziilor și formarea programului de comportament. De asemenea, are loc eliberarea dopaminei, hormonul plăcerii. Tu vrei să mai bei și aștepţi cu nerăbdare alte plăceri.

4. Nu te poţi concentra

Ceea ce ai întrebuinţat tu influenţează și asupra lobului occipital al creierului (sarcina acestuia – de a interpreta ceea ce vezi). Cu ochii, la fel treaba nu prea merge bine: îţi este din ce în ce mai greu să-ţi concentrezi privirea pe un anumit obiect sau fiinţă, sau, de exemplu, pe fața unui om. Adaugă aici lumina vagă, care ste preyentă la orice petrecere, și iată cel puțin trei factori, care te împiedică să evaluezi cu luciditate dacă îţi este drăguță o persoană anumită sau nu.

5. E o femeie mişto!

Tu ești beat. Creierul tău nu este în stare să detecteze în mod corect chiar un astfel de lucru simplu cum este simetria – un factor universal al atractivităţii, – aşa că orice fată ţi se pare acum mult mai sexy, decât ar fi în urmă cu două ore. Iar dopamina, ce clocoteşte în creier, nu te lasă să te concentrezi pe nimic altceva, decât pe următoarea porție de plăceri. Acum deja corporală.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *