Sănătate

EXERCIȚII PENTRU DIMINUAREA STRESULUI – SIMTE ÎNTREAGA LUME!

Model Release: A Property Release:

Negocierile cu șeful, cearta cu vecinul sau un cont șocant – mulți iau aproape de inimă tot stresul, care este fără sfârșit. Cu ajutorul unor exerciții simple, gândurile haotice vor dispărea și viața va deveni mai bună. Micul dejun cu familia poate fi atât de frumos, însă în timp ce corpul tău este la masă – gândurile zboară undeva, în jurul munților de hârtii de la serviciu. În timpul pauzei de prânz, capul bâzâie din cauza gândurilor despre copii. Iar seara, picioarele obosite ale omului se odihnesc pe canapea, în timp ce el își planifică ziua următoare. În viața noastră de zi cu zi, ne grăbim de la o sarcină din listă la alta. Și cu toate acestea, este dificil să ai grijă de sine însuși. Dar există o posibilitate de a încetini viața: atenția.

”În gândurile lor, oamenii se grăbesc întotdeauna în viitor, să nu piardă nimic dar cu toate acestea, ei scapă din vedere totul, ce se întâmplă chiar acum”, spune psihiatrul Michael Huperts. Omul, care învață să-și trăiască viața conștient și să-și asculte senzațiile lui interioare, își apără psihicul. Câteva momente importante în cursul zilei măresc calitatea vieții, vă fac să fiți mai mulțumiți de locul de muncă. Aceasta nu necesită mult timp: niște simple exerciții de atenție oferă psihicului posibiliitatea de a lua o pauză din timp în timp – fără obiecte și produse auxiliare, întotdeauna și oriunde.

Dimineața: când luați un duș, nu vă gândiți la planificarea zilei, mai bine folosiți-vă simțurile și acordați atenție fiecărui mic detaliu. Cum este robinetul la atingere? Ce sunete el produce, când deschideți apa? Ascultați clipocitul apei și încercați să distingeți sunetele picăturilor de apă, care cad: pe corp, pe perete, pe podea. Sau observați, cum apa alunecă pe piele, cum gelul de duș se transformă în spumă și cum se sparg unele bule. Este important să rămâneți cu gândurile în realitate sub duș.

În drum: când sunteți într-un tren sau autobuz ridicați-vă ochii din carte, din smartphone sau alte lucruri. Examinați oamenii care sunt pe aproape. Uitați-vă, cine și cu ce se ocupă în timpul călătoriei, unde se uită ei. Dar, atent: nu-i apreciați și nu continuați să vă gândiți, pur și simplu priviți. Acest lucru este important pentru fiecare exercițiu.

La locul de muncă: Iuați o pauză de câteva minute și uitați-vă în jur. Priviți cu atenție fiecare detaliu. Dar fără de a vă gândi înainte și fără a vă imagina – doar treceți încet privirea de la un obiect la altul.

Pauza de prânz: când mestecați mâncarea, concentrați-vă la gustul alimentelor, simțiți acest gust cu limba, determinați ingredientele.Acordând atenție detaliilor neobservate anterior, care vă înconjoară în fiecare zi, treptat, veți putea simți viața în toate culorile sale vii!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *