Sex/Relații 326

Fata atletă: cum să faci cunoștință cu ea și cum să-i faci curte

Blog-ul nostru vă va face cunoștință cu șapte cele mai antrenate femei din lume: fiecare dintre ele îți va da câte un sfat – cum să te antrenezi cu ea, cum să-i faci curte ei și altor fete ca ea. Vino mai aproape, ele nu sunt periculoase.

Observ mereu un băiat la sala de fitness… Eu privesc furiș cum se rostogolesc bicepșii lui sub piele, atunci când își face repetările sale. Uneori observ cum se uită la pantalonii mei scurți (da, știu, foarte mici). Atunci când ochii noștri se întâlnesc, noi amândoi zâmbim. Iar când vede cum vreun băiat se holbează la mine, eu sunt sigură, că lui îi râde inima. Fiindcă, în orice caz, anume el va merge cu mine acasă.

Noi cu Paul mai întâi ne antrenam separat. Dar când ne-am „antrenat” într-o sală de gimnastică (după nuntă nu numai așa ceva se poate întâmpla), eu am înțeles, ce-mi lipsea până acum. Antrenamentele noastre au devenit dintr-o dată niște exerciții de mângâieri reciproce cu ajutorul privirilor, o oră întreagă de preludiu…

Sexologii sunt gata pentru a adăuga concluziile lor la senzațiile mele. „Exercițiile fizice în sine nu provoacă excitare, dar pregătesc corpul femeii pentru jocurile sexuale, – explică Tierney Lorenz de la Institutul Kinsey. – Mușchii și sângele sunt saturate cu oxigen, prima încărcare de endorfine a fost primită deja, starea de spirit este normală – după antrenament, femeilor le este mai ușor de a atinge orgasmul”.

Adauga la asta: rezistența, flexibilitatea, cunoașterea tuturor posibilităților corpului său – în general, bărbații ar trebui să fie fericiți, că tot mai multe fete se ocupă de fitness și fac sport. Chiar și campioanele în arte marțiale mixte nu ar trebui să te sperie. Așadar, iată șapte tipuri de atlete, care nu se tem să lupte cu tine – chiar și în sală, chiar și în pat. Orice ai alege, fii gata să lucrezi din greu.

1. Luptătoare

Trăsături speciale: lovește sacul de box, lucrează cu greutăți, face mult cardio.

Vei întâlni așa fată la cursurile de arte marțiale mixte – acolo sunt, în medie, 40% de femei. Sau în ring – dacă nu vei fi norocos.

Ronda Rousey

28 de ani, campioană UFC

Probabil te vei prăbuși în genunchi în fața ei. Însă, dacă ea este în stare să te câstige doar în câteva secunde, aceasta nu înseamnă, că ea nu este o femeie adevărată. Rosie vrea să audă complimente nu despre hook-ul ei din stânga: „Spune-mi, cât de talentată și deșteaptă sunt eu, – cochetează campioana. – Aceasta excită”. Râde de faptul, cum ea te tachinează inteligent – orice femeie va socoti un bărbat cu autoironie ca fiid inteligent și puternic (cel puțin la caracter).

Dar ai în vedere: pentru a rezista în câteva runde în relația cu Ronda, trebuie să fii nesimțitor și calm, ca un elefant. „Îmi petrec zile întregi rostogolindu-mă pe saltea cu bărbați, sparring parteneri – spune ea. – Deci, băiatul, care pretinde să fie cu mine, trebuie să aibă încredere în mine”. Răcește-ți iritația ta la bară sau în ce altceva acolo tu ești master în sală: creșterea respectului de sine – cea mai bună vaccinare împotriva geloziei. Aceasta nu este o modalitate de a te îngâmfa sau de a atrage atenția ei (deși da, și el, de asemenea) – mai degrabă, un întrerupător al regimului de prost în creierul tău.

Și ultimul sfat: în cazul în care vei găsi o sparring-parteneră la fel de potrivit ca Ronda, trebuie să ai un abdomen puternic, care va rezista la o lovitură neașteptată (atletele, uneori, glumesc în așa mod). Ce sfătuiește Rosie? Iată care este ABC-ul abdomenului: întinde-te pe spate, cu mâinile sub fese. Ridică picioarele la 15 cm de la podea și scrie cu picioarele în aer întregul alfabet, de la A la Z. Este greu? Ronda poate face acest lucru fără a se opri și chiar înapoi de la Z la A.

2. Guru în CrossFit

Trăsături speciale: Iubește testele. Va concura cu tine în toate.

Vei întâlni așa fată în „cutia” pentru antrenamentele de CrossFit sau concursuri.

Julie Faucher

26 de ani, finalist în CrossFit Games 2013

„Fiecare fată dorește să-i faci complimente aspectului ei fizic. Dar, antrenamentele de CrossFit sunt necesare mai degrabă pentru a înțelege, de ce este capabil corpul tău”, – spune Faucher. Această fetiță ridică 2,3 din greutatea sa. Deci, ajunge să admiri atâta fesele ei – va fi mai bine să o lauzi pentru un nou record personal.

Așa femei ca Faucher, înfloresc într-o atmosferă tensionată. Așadar, propune-i să mergi cu ea la antrenament sub pretextul, că îți este greu de unul singur să faci față acestor drop-seturi insuportabile. Și vino la antrenament cu zâmbetul pe față. „O atitudine pozitivă poate întinde sau poate strica un antrenament”, – susține Julie. Iar după asta, așteapt-o la ieșirea din sală. Acum ea este plină de endorfine – ești tu transpirat sau nu, dar nu vei găsi un moment mai bun să o inviți la o întâlnire.

3. Kitesurfer

Trăsături speciale: Părul ars de soare, șlapi, dependența de adrenalină.

Vei întâlni așa fată oriunde există apă și bate vântul.

Gretta Kruezi

31 de ani, deținătoare a recordului la kitesurfing

Fata asta este capabilă să depășească 160 km pe zmeul său într-o singură ședință, așa că va trebui să corespunzi acestei sete de adrenalină. Înfricoșător? După cum spune Kruezi, cu cât mai multe temeri învingi, cu atât mai încrezător vei fi. Și nu este obligatoriu să te urci pe valuri uriașe. Grettei și însoțitorilor ei îi va plăcea un bărbat, chiar dacă fără zmeu, dar dispus să își asume riscuri, de exemplu, în carieră – acel, care nu se va teme, când va ajunge față-n față cu ceva nou și necunoscut. „Dar nu te lăuda, – te roagă Kruezi. – Îngâmfarea este pentru cei mucoși, iar eu am nevoie de un bărbat serios”.

Probabil, Kruezi a suferit din cauza colegilor-kitesurferi și acum ea visează la un gentleman. „Când vreun bărbat de la aeroport îmi propune să mă ajute cu echipamentul de kitesurfing, mă simt feminină și fragilă, – spune ea. – Și accept ajutorul cu mare plăcere”. Vezi cum ea se luptă cu husa și cu placa pe plajă sau în apropierea mașinii? Grăbește-te să o ajuți și să faci cunoștință cu ea. Oamenii de știință de la Universitatea din Georgia au constatat faptul, că femeile singure sunt mai dispuse să accepte ajutor de la străini, decât doamnele în compania altor doamne.

4. Alpinistă

Trăsături speciale: Se bazează doar pe ea însăşi, este isteață. Una dintre puținele doamne stând în coadă la bara orizontală.

Vei întâlni așa fată vara – pe cea mai apropiată stâncă. Iarna – în sala de escaladă.

Sasha Digiulian

21 de ani, campioană mondială la escaladă pe stâncă

Record personal deținut de Sasha – 42 de tracțiuni la rând, însă, mai bine nu mângâia tricepșii ei cu o privire îndrăgostită: „Femeile nu prea se mândresc cu brațele musculare, deci un compliment despre bronzul meu, mă va flata mai mult”. Cu toate acestea, în timpul antrenamentelor, Sasha nu stabilește recorduri, practicând 5 seturi la bara orizontală, a câte 10 repetări în fiecare: „Și tu aici nu încerca să-mi arăți totul, de ce ești cababil, pentru că eu pot la fel de mult, ba chiar și mai mult, probabil. Mai bine dovedește, că ești gata să lucrezi din greu, pentru a obține rezultate”.

Și un alt lucru: nu trebuie să stai atârnat pe munte zile întregi, pentru a o interesa. „Doar nu fi posomorât – fii pasionat și entuziasmat, chiar și în sport, chiar și la serviciu sau hobby-uri. Atunci și eu, probabil, voi împărtăși pasiunea ta, indiferent ce reprezintă ea”.

5. Triatletă

Trăsături speciale: Se antrenează mult, se odihnește puțin. Și picioarele astea…

Vei întâlni așa fată la piscină, într-un parc sau la sala de sport.

Jenna Parker

31 de ani, câștigătoarea New York City Triathlon – 2013

În discursul victoriei sale de la New York City Triatlon 2013, Jenna, 40 km la rând, păstra pe bicicleta sa viteza medie de 35 km/h, iar apoi a alergat 10 km cu o viteză de 16 km/h. Fată serioasă, ea este în stare să îndure și să obțină rezultate: ”În timpul cursei îmi spun: frânge întotdeauna, niciodată nu te frânge! Nu importă prin ce durere va trebuie să trec eu, – voi face adversarii mei să sufere mai mult”.

Triatleții se antrenează aproape în fiecare zi, deci va fi cam dificil să găsești o „fereastră” în programul ei. Femeile de acest tip – sunt dintre acele puține femei, care cred că o întâlnire pe Skype este romantică. Totuși este mai bine să fii alături de ea în sală. Și să te antrenezi la fel de intensiv.

Dacă ea a văzut, cât de mult tu lucrezi, va fi simplu să faci cunoștință cu ea: „Când am un minut relaxat, fac stretching (exercitii de întindere) sau beau vreun smoothie la barul de fitness – fă un compliment tricoului meu sau întreabă, ce muzica sună în iPod-ul meu”. Un detaliu: proștii și intriganții necinstiți Jenna nu-i suferă. Dacă te interesează doar o relație de scurtă durată fără obligații, așa și spune-i. Iar Jenna va decide singură, merită să-și cheltuie timpul pentru așa ceva sau nu.

6. Fotbalistă

Trăsături speciale: Înțelege bine ce înseamnă schema 5-3-2, gândire de echipă.

Vei întâlni așa fată  pe terenul de fotbal, în secțiunea de yoga, antrenându-se cu TRX-ul sau la banda de alergare.

Alex Morgan

26 de ani, atacanta echipei naționale a SUA, campioană olimpică – 2012

Ea, la fel ca tine, s-a obișnuit cu sporovăiala fără sens în vestiar. Acest lucru înseamnă, că ea, probabil, se comportă cu oamenii așa cum oamenii se comportă cu ea. Dar ea este o medaliată cu aur, ea nu este ca fata din cafeneaua din apropiere, și nu îi place flirtul banal „conform schemei”.

„Odată un tip a încercat să facă cunoștință cu mine cu ajutorul frazei: „Se pare că ne-am văzut deja undeva?”. Iar eu pur și simplu am lăsat cartea lui de vizită pe scaun, – spune Morgan. – Dacă ești cu adevărat interesat de mine, întreabă-mă despre antrenamentul meu, îți voi răspunde cu plăcere la orice întrebare”. Încă o idee bună: poți să o chemi la un duel în antrenamentul cu intervale pe benzile de alergare vecine. Acesta va fi urmat de un dialog și, foarte posibil, de o demonstrație a flotărilor sale.

Numai nu încerca să-i dai sfaturi despre fitness, ea deja are un antrenor. Dacă dorești să o flatezi, laudă munca ei cu mingea, viteza cu care ea fuge, sau viteza de reacție – este ca și cum ai zice: „Tu ai picioare frumoase”, dar acesta nu va fi un compliment în frunte. „Femeia sportivă va aprecia cu siguranță lauda cu privire la ceea, ce i s-a primit cu atâta dificultate, – spune Morgan. – Nu împrăștia cuvinte, pur și simplu poți da din cap cu un zâmbet pe față, văzând cum am alergat eu 3 km, cu o viteză medie de 20 km/h”.

Iar cel mai bun moment să o inviți la o întâlnire – când Alex a ieșit de pe teren după un antrenament cu întreaga sa echipă. Sporturile de echipă provoacă creșterea în organism a hormonului atașamentului – oxitocina, acum ea este deschisă pentru un dialog.

7. Alergătoare

Trăsături speciale: Ea are o șosete de compresie și un monitor de ritm cardiac.

Vei întâlni așa fată alergând prin parcuri și pe străzi.

Emily Harrison

29 de ani, membru al echipei Adidas Ultra

Nu deranja străina alergătoare cu complimente: colegii noștri de la revista Runner’s Worls spun, că bărbaților le place să vorbească în timp ce aleargă, iar femeilor – nu. Dar susține-o la distanță, dacă vezi că ea a obosit deja. „Poți primi o satisfacție imensă de la jogging, dar câteodată avem nevoie de ajutor în zonele dificile”, – explică Emily. Numai că noi stăm la îndoială, dacă tu vei fi capabil pentru o lungă perioadă de timp să fii alături de ea la acea distanță sau nu. Cel mai bun rezultat atins de Harrison – 50 km pe teren accidentat: 4 ore 22 minute (1 km ea îl străbate în doar 2 minute 46 secunde), așa că, poate va fi mai bine să te așezi pe o bicicletă și să mergi alături de ea?

Totuși, ar fi mai înțelept să-i propui pur și simplu să mergeți la o plimbare prin oraș. „Alergătorii de multe ori fac prea multe antrenamente, deci, trebuie să știi când să te oprești” – spune Emily. Bonus: s-a dovedit, că mersul pe jos ameliorează durerea în mușchii picioarelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *