Sănătate 500

Fii mascul! 9 sfaturi simple de a crește cantitatea de testosteron

Cu vîrsta, nivelul de testosteron la bărbați este în scădere. Astăzi vă vom spune despre cum să te lupți  cu aceasta.

Potrivit multor studii confirmate, aproximativ de la 30 de ani nivelul de testosteron la bărbați începe să scadă încet, dar sigur.

Pentru profilaxie  are sens să apelați la metode mai delicate, naturale și sigure pentru a crește și a menține nivelurile normale ale acestui hormon.

Scapă de excesul de greutate

Bărbații supraponderali  au  statistic niveluri mai mici de testosteron și un al doilea fapt este o consecință a primului. Pierderea  kilogramelor în plus duce la creșterea nivelului de testosteron, și împreună cu îmbunătățirea generală a stării corpului devine un efect pozitiv incredibil de puternic.

Există zeci de metode  actuale, care au răspuns la întrebarea „cum să pierzi în greutate.“ Ei bine, în general  strategia pentru pierderea în greutate este una: mai puțin dulce + controlul  caloriilor +  activitatea fizică.

Antrenamente intensive + foame intermitentă

Combinația antrenamentelor intensive de  scurtă durată și foame intermitentă ( periodică) stîrnește  creșterea  nivelului  de testosteron la bărbați și previne scăderea acesteia.

Prin  urmare, urmărind   bărbații   care  pun accentul pe aerobică și pe antrenamente lungi , dar cu  măsură, nu au rezultate nici o creștere a nivelului acestui hormon.

Există  o nenumărată varietate de antrenamente intensive. Pentru început, puteți efectua antrenamentele  aproximativ după următoarea schemă:

  1. O încălzire cu grijă – 3 minute (obligatoriu!).
  2. Un ritm maxim dur și intens la repetări cu o durată de 30 de secunde, aproape pînă la refuz.
  3. Recuperarea timp de 90 de secunde.
  4. Se repetă al doilea și al treilea punct de șapte ori.

După cum puteți vedea, acest antrenament durează doar 20 de minute (și 75% din timpul ocupat este  odihna și recuperarea, iar munca intensivă – doar 4 minute), dar oferă un efect uimitor.

Acordați  atenție încălzirii înainte de antrenament. Un start brusc poate duce la leziuni periculoase. Corpul  trebuie să fie pregătit, întins, bine  încălzit.

Astfel de tactici sunt aplicabile atunci cînd efectuați un  număr mare de exerciții cu echipament , cu bară sau gantere ,la alergat sau la înot.

Foamea intermitentă reglează hormonii, contribuind la dezvoltarea de mai mult testosteron și de a pierde excesul de grăsime.

Respectați  norma de zinc

Respectarea normelor de zinc este important nu numai pentru a îmbunătăți, dar, de asemenea, pentru a menține nivelul de testosteron. Numeroase studii au arătat o creștere semnificativă a acestui hormon după șase săptămîni, cu condiția că persoana cu nivelul de testosteron inițial scăzut  include în rațion  o cantitate suficientă de zinc.

Cea  mai bună metodă  de a menține cantitatea de zinc – alimentația corectă. Alimente bogate în proteine. Carne, pește, lapte, brînză, fasole, iaurt, chefir.

Antrenamente cu greutăți

Pe lîngă antrenamentele  intensive, există un alt tip de  antrenament, care stimulează în mod semnificativ producția de testosteron – antrenamente cu greutăți. Cu condiția că faci antrenamente cu greutăți  cu intensitate corespunzătoare,iar nivelul de testosteron va crește.

Un principiu cheie al antrenamentelor cu greutăți: mai puține repetări, greutate mai mare,mai multe exerciții de bază. Astfel de exerciții  necesită o pregătire și practică corespunzătoare, deaceia nu vă grabiți să luați o bară cu 100 de kilograme.

Vitamina D

Mult posibil ,că vitamina D influențează , de asemenea, nivelul de testosteron. Cu primirea  suplimentelor care contin vitamina D, a fost observată o  creștere a nivelului de testosteron la bărbații care suferă de excesul de greutate.

Consumul necesar  zilnic de vitamina D pentru adulți este de 600 UI

Minimizați stresul

În cazul în care avem un stres îndelungat  organismul  produce cortizol, care blochează în mod eficient efectul testosteronului . Astfel funcționează organismul nostru, și nu suntem în stare să schimbăm ceva.

În blog-ul nostru veți găsi multe articole despre metode eficiente de eliberare de stres  și lupta împotriva depresiei. Posibil  te poate ajuta meditatia sau yoga.

Limitați sau elimină zaharul din alimentație

Cu creșterea  nivelului de zahăr din sînge începe să scadă testosteronul. Este o versiune  că insulina reduce nivelul de testosteron. În orice caz, abuzul de dulce duce la obezitate, așa  că acest sfat este util oricum.

Carbohidratii rapizi  se găsesc nu numai în produse dulci. Paste, produse de panificație (pizza, de asemenea, da) – toate acestea ar trebui să fie consumate cu atenție.

Consuma grăsimi sănătoase

Termenul „sănătos“ se referă nu numai la grăsimi polinesaturate. Ideea e că corpul nostru are nevoie de o anumită cantitate de grăsimi saturate, deoarece acestea sunt implicate în sinteza de testosteron. Planul de alimentare, în care grăsimea (de preferință  de origine animală) au mai puțin de 40% din energia alimentelor obținute la bărbați  duce la  scădere a nivelului de testosteron.

Este important să înțelegem că corpul nostru are nevoie de grăsimi saturate din surse vegetale și animale.

BCAA(branch-chained-amino-acids)

Ca adaos la  shake-uri  de proteine, așa cum este menționat în al doilea paragraf atunci cînd am vorbit despre foame intermitentă, pentru bărbații care se ocupă cu  sporturile active vor fi utile pentru a crește numărul de BCAA aminoacizi primiți. Acești aminoacizi sunt necesari pentru oameni și ele pot fi găsite în produsele obișnuite ca (de exemplu, multă leucină în brînză), precum și în  suplimente speciale.

Concluzie

Testosteronul – principalul hormon masculin. Anume el face în mare măsură conceptul abstract de „masculinitate“,în aspectul fizic , dar și în comportamentul bărbaților. Cînd se spune „adevărat mascul “ înseamnă „ testosteronul dă peste cap.“ Musculatura dezvoltată , încrederea în sine și în acțiunile sale, acuitatea și viteza de gîndire chiar și în situațiile cele mai neobișnuite – toate sunt datorită lui.

[poll id=”28″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *