Lifestyle, Moda 987

FII un bărbat fierbinte: Stilul italian de îmbrăcăminte

Instrucție pas cu pas privind întroducerea stilului italian în garderoba ta. Cînd vine vorba de stilul italienilor, vă amintiți filmele lui Federico Fellini și Paolo Sorrentino și modul în care Adriano Celentano purta un costum din trei piese și cartea sa de vizită –  o șapcă. Mai apoi te gîndești, că ar fi bine să mergi cu prietena ta în Italia în vacanță, iar secretul stilului italian rămîne un secret, care, se pare că nu poate fi dezvăluit dacă nu este în sînge.

De fapt, să te îmbraci ca un italian nu este atît de dificil, cum ar părea la prima vedere.

Cheia succesului – să înțelegi ce este asta sprezzatura. Aceasta este abilitatea de a face totul și de a arăta ca și cum nu ai depus mult efort, nu ai petrecut 40 de minute pentru a alege cravata pentru costum, dar în același timp arăți perfect. După ce această idee va fi înțeleasă, puteți sigur să mergeți după accesorii și îmbrăcăminte. Pentru a vă facilita alegerea, dezvăluim cîteva moduri de a vă îmbrăca ca un italian.

STILul ITALIAN: cumpără un blazer cu o siluetă liberă

Într-un astfel de blazer, poate, și se conține filozofia sprezzatura. În el poți merge la muncă sau să faci plimbări cu bicicleta. Trăsătura dinstinctivă a blazerului că este făcut fără căptușeală și datorită acestui fapt se așează mai natural pe figură. Vă sfătuim să alegeți un blazer din lînă ușoară, in sau din bumbac. Dați preferință culorilor naturale nobile și nu veți da greș cu siguranță. Puteți să-l combinați cu chinose, pantaloni din in, cu pantaloni scurți și blugi. Purtați un astfel de blazer cu adidași și teniși albi, iar în toamnă adăugați imaginii o pereche de cizme desert boot din piele natural întoarsă.

STILul ITALIAN: ALEGE sacouri cu revere largi

Revizionați „Nașul” sau măcar reportajele cu Pitti Uomo, și veți înțelege: unul dintre elementele cheie și cele mai dramatice din garderoba unui Italian – un sacou cu revere largi. Ele vizual lărgesc umerii și fac imaginea mult mai masculină. Pînă cînd nu s-a terminat vara, vă sfătuim să cumpărați un asfel de sacou din in. Și nu vă fie frică să purtați sacourile în dungi subțiri sau în carouri – doar sfătuim să alegeți pentru ele cămăși și pantaloni monocromatici.

STILul ITALIAN: Lăsați toate prejudecățile și cumpărați pantaloni cu talie înaltă

O altă caracteristică deosebită a italienilor, pe lîngă aroma parfumului scump și încrederea în sine, pot fi numiți pantalonii cu talie înaltă și falduri. În astfel de pantaloni, David Gandhi și Alessandro Scuartzi apar în mod regulat în Săptămîna modei. Pantalonii cu talie înaltă, cămașa din in sau de bumbac și monk straps –  aceasta este rețeta ideală și simplă pentru o imagine de vară elegantă și relaxată.

În general, este important să înțelegeți că, ca să te îmbraci ca un italian nu înseamnă neapărat că va trebui să mergi la buticul unui brănd italian de îmbrăcăminte, să cheltuiți cîteva salarii și apoi să vă gîndiți cum și cu ce să le combinați. Sensul este că vezi frumusețea în combinații simple și de încredere.

STILul ITALIAN: faceți nodul la cravată într-o manieră italiană

Italienii preferă să facă nodul la cravată, astfel încît să se primească ca și cum „dublu”. Posibil, că astfel se manifestă dorința subconștientă a italienilor de a face totul în contradicție cu regulile învechite, posibil aici funcționează legea „cu cît mai mult, cu atît mai bine”. Nu putem spune cu siguranță, dar știm sigur: arată foarte elegant.

STILul ITALIAN: Învățați să purtați corect eșarfele

Atunci cînd noi ne-am obișnuit să purtăm eșarfele numai în sezonul rece, bărbații italieni au adaptat acest accesoriu pentru vară și au transformat purtarea lor într-o artă. Totuși, o puteți învăța într-un timp destul de scurt: este vorba despre practică. Cumpără o eșarfă de mătase și încercați să o legați neglijent, purtați cu o cămașă de lînă sau cu același blazer cu o siluetă liberă.

Cum totuși să legi corect o astfel de eșarfă – un subiect pentru dispute nesfîrșite. Nu există instrucțiuni exacte, dar în cele din urmă trebuie să obțineți un nod nu prea strîns și nici prea slab. Uitați-vă la calitatea materialului și ascultați-vă instinctele și pentru inspirație priviți reportajele din Săptămîna modei pentru bărbați.

STILul ITALIAN: Începeți să purtați ochelari de soare VINTAGE

 

Care este secretul atractivității italienilor? Ei poartă ochelari de soare stilați în orice moment al zilei. Chiar și atunci cînd vă îndreptați spre o imagine relaxată în spiritul sprezzatura, ține minte întotdeauna de detalii. În acest sezon, vă recomandăm să dați preferință ochelarilor de soare în stilul anilor-1970: aceasta este una dintre cele mai populare tendințe ale verii.

STILul ITALIAN: Nu uitați despre ce este mai aproape de inimă

Da, noi vorbim despre batista din buzunarul sacoului. Să purtați o astfel de batistă –încă una dintre tipurile vechi a artei italiene. Mărimea de referință a batistei este considerată a fi de 42 x 42, dar dacă sunteți împotriva oricăror standarte, astăzi designeri oferă o varietate de modele de batiste de buzunar. Pînă cînd nu a venit frigul, experimentați cu culori mai strălucitoare, la care nu v-ați decide iarna. Dacă pînă acum ați evitat acest accesoriu, este timpul pentru a începe să îl purtați. Pentru a a fi mai ușor, citiți instrucțiunile cum să împăturiți o astfel de batistă. Și rețineți: noi vrem să creăm o neglijență elegantă.

STILul ITALIAN: purtați accesorii pentru cap stilate

Cartea de vizită a lui Adriano Celentano era șapca, iar pe gangsterul italian este imposibil să ți-l imaginezi fără pălăria din fetru elegantă. În timpul mai multor decenii, bărbații au neglijat acest accesoriu, dar de curînd a început să se întoarcă din nou în garderoba bărbaților. Și uitați, vă rog, de șepcile de baseball. Oare este posibil să ne imaginăm pe Rick Blaine din ,,Casablanca”, care îi spune eroinei Ingrid Bergman: „Vom avea întotdeauna Paris!” – cu un astfel de accesoriu pe cap?

STILul ITALIAN: Descheie nasturii de sus a cămașei

Ce poate părea mai neglijent (într-un sens bun, desigur) decît cîțiva nasturi de sus descheiați a cămașei? Deoarece încercăm să realizăm acest efect, încercați să descheiați doi sau trei nasturi, dar fiți atenți: dacă o să demonstrați torsul prea tare, riscați să arătați vulgar, dacă nu absurd. Încă mai învățați să vă îmbrăcați ca un italian, și nu ca un parvenit din anii 1990. Și despre crucile de aur de mărimea unui pumn și lanțuri largi la gît, vă rugăm să uitați.

STILul ITALIAN: Purtați haine de culori deschise

Încă odată repetăm: nu pierdeți ocazia să purtați haine deschise, pînă cînd mai este cald. Un costum alb sau bej din in –  o variantă de vară sigură. Completează imaginea cu o pereche de loaferi din piele sau piele întoarsă (nici un fel de șosete – doar ciorapi speciali) și cămașa la care dacă nu-i descheiați nasturii de sus, în acest caz, ar fi o crimă, și puteți merge la o întîlnire, bal, sau chiar la o nuntă. Dar, în ciuda tuturor acestor sfaturi, care sunt foarte ușor de urmat, sprezzatura – este mai mult o starea internă de confort și relaxare. Deci, nu uitați să comandați un spritz cu măsline și pur și simplu să vă bucurați de viață.

[poll id=”82″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *