Lifestyle 763

Formula de aur a succesului

Secretul principal al „Formulei de aur a succesului” este că ea nu există. Nici în viață, nici în afaceri.

Colin Powell a spus odată: „Nu există un astfel de secret al succesului. Nu risipiți timpul în zadar căutîndu-l. Succesul – este rezultatul autoperfectionării, a unei  munci grele, a lecțiilor învățate din greșeli, loialității față de cei pentru care lucrați și perseverență”.

Cu toate acestea, există aici o „cheiță de aur ” care deschide ușa magică și nu numai că face ca calea spre succes să fie mult mai ușoară, dar și o face extrem de plăcută: dacă vă găsiți o astfel de muncă preferată și vă dedicați ei în totalitate, nu vor exista sarcini dificile. Vor fi numai interesante. Munca se va transforma în plăcere. Și faptul că lucrurile deosebite sunt create numai de oamenii care sunt foarte dornici de munca lor este bine cunoscut încă din cele mai vechi timpuri.

Secretele rataților: Patru cuvinte magice

Există patru cuvinte dăunătoare, care acționează atît de puternic, încît îi lasă pe oameni care le folosesc la o distanță inaccesibilă de la succesul pe care îl visează. Și totuși mulți oameni – de regulă ratații – utilizează aceste cuvinte aproape întotdeauna.

Aceste patru cuvinte: „Eu știu toate acestea” …

4 cuvinte magice

Pentru a realiza ceva, ai încercat așa cum ai fost învățat, să te ocupi cu autosugestie și spunînduți: „Eu sunt calm”, „Eu sunt sănătos”, „Eu sunt bogat”, „Eu slăbesc”, „Eu sunt frumos”, „Eu sunt norocos” etc., dar aceste afirmații (declarații pozitive despre sine) nu au funcționat? Nu ești singur.

Oare este posibil să înveți să te oprești instantaneu de la situația curentă și să te pregătești la un rezultat reușit? Da, este posibil. Aceste patru cuvinte magice anume asta și te ajută să faci.

Inspirație

Pentru a obține succesul, trebuie să aveți o dorință arzătoare pentru a-l obține. «Cum» pe al doilea plan. Mai întîi de toate, trebuie să fii inspirat. Dacă într-adevăr vrei ceva, vei inventa modalități uimitoare pentru a realiza acest lucru.

Puterea echilibrului

Echilibrul corect este un element cheie atît al unei vieți fericite și al unei sănătăți bune, cît și al unei afaceri stabile și armonioase. Găsirea unui echilibru corect în corp, gîndire, viață, afacere vă va ajuta să vă formulați scopurile mai clar și să le atingeți mai repede. Echilibrul corect vă va ajuta să aveți o sănătate bună  în toate sferele vieții și bunăstare.

Nemulțumirea inspirațională

Oamenii de succes sunt întotdeauna nemulțumiți de situația actuală. Această nemulțumire este stimularea lor.

Ratații, nemulțumiți de starea lucrurilor, se plîng mereu și se simt obosiți de mediocritatea lor. Pe oamenii de succes nemulțumirea de situație îi inspiră la noi realizări și să meargă înainte spre scopurile sale.

Cum să stabiliți scopuri eficiente

Nemulțumirea inspirațională  – ajutorul și motivatorul tău. Vă ajută să realizați mai multe. Tu trebui să fii nemulțumit de situația actuală și să te simțiți inconfortabil ca să începi să acționezi și să îți schimbi viața. Dacă sunteți mulțumit de tot, veți rămîne în același loc și nu veți putea să vă demonstrați cele mai bune abilități.

Deci, dacă sunteți nemulțumit de ceva, întreabă-te cum poți rezolva creativ această problemă și atunci începeți să acționați.

Creativitate antreprenorială: 4 piloni

Găsește Calea și mergi pe ea

„Înaintea fiecărui om se deschide propria cale: Ea se poate îngusta, se poate extinde, poate fi cu suișuri sau, dimpotrivă, cu coborășuri”. Pe drum, ne așteaptă deseori dezamăgiri. Dar numai curajul, persistența și perseverența fiecărei persoane îl vor ajuta să-și deschidă calea adevărată. Anume aceasta și aduce o bucurie adevărată „. – Konosuke Matsushita

Să fii diferit de ceilalți –  secretul succesului tactic al antreprenorului.

Pentru a obține succesul strategic în viață și în afaceri, este necesar să mergem în direcția corectă.

Înțelepciunea din Orient spune: „Există multe drumuri, dar o singură cale.”

Această înțelepciune este universală pentru toate culturile.

Dacă tu vei găsi această cale, nu va trebui să te strădui să atrageți oamenii spre tine. Oamenii singuri vor tinde spre tine.

Acest adevăr veșnic funcționează atît în viață, cît și în afaceri.

După cum a spus un actor remarcabil, „Cel mai greu lucru în actorie – este să joci rolul altcuiva.” Cel mai ușor lucru – este să-ți joci propriul rol „.

În viață și în afacere este la fel. Cel mai important – să vă găsiți chemarea și un lucru preferat, atunci totul se va primi foarte ușor și cu bucurie.

Acționează ingenios

Este imposibil să creezi ceva nou fără a-ți asuma riscuri. Cu cît este mai radicală inovarea, cu atît este mai mare riscul unui eșec. Dar cu atît este mai mare cîștigul potențial. Definește pentru tine mărimea riscului admis, creați hărți rutiere sub formă de diagrame bloc și începeți să acționați. Începeți cu ceva mic. Prima ta sarcină – să transformi inerția de repaus în inerția mișcării. Și prin urmare cu fiecare pas spre urcușuri ți se vor deschide noi orizonturi înaintea ta.

Istoria succesului Michael Dell fondatorul Dell Computers

Michael Dell a creat Dell Computer Corp. la vîrsta de 19 ani, fiind student în anul întîi. El și-a stabilit ca scop – să concureze cu IBM și să cîștige. Capitalul de pornire a companiei Dell a fost de numai 1.000 de dolari. Atunci cînd Michael a împlinit vîrsta de 40 de ani, vînzările companiei au ajuns la 45 de miliarde de dolari. Pe capitalizarea pieței Dell s-a clasat pe primul loc în lume printre producătorii calculatoarelor, cu mult depășind pe IBM.

Liderii inovației

Liderii inovației fac revoluții pe piață, creează nișe noi și conduc toate celelalte persoane.

Liderii inovației – sunt o categorie specială de oameni. Nu sunt ca toți ceilalți. Ei nu merg pe căi bătătorite. Ei se grăbesc în necunoscut și realizeză imposibilul.

Legile învingătorilor

Extrase din cartea lui Bodo Schaefer „Legile învingătorilor”

  • Învingătorii cred în abilitățile lor și se evaluează nu prin ceea ce au reușit să realizeze pînă în momentul de față, ci prin ceea ce încă își mai doresc să realizeze.
  • Nu fi ca toți ceilalți! Secretul obținerii succesului în viață este acela de a privi viața diferit de ceilalți, să îi vezi nuanțele sale diferite și rezultatele. Nimeni nu poate merge înainte prin copierea a ceva deja stabilit sau a concurenților săi.

Istoria succesului lui Jack Welch

Jack Welch, legendarul CEO General Electric (GE), care a sporit capitalizarea corporației sale uriașe de 43 de ori (!!!), de mulți este considerat cel mai bun lider corporativ al secolului XX.

Jack Welch a fost numit în funcția de director al GE în acele timpuri cînd  compania era considerată un ideal al afacerii americane. Cu toate acestea, Welch, ca un lider adevărat, a văzut mai departe decît ceilalții și și-a dat seama că, dacă într-o economie accelerată nu se va începe o reconstruire și o reinventare a companiei din timp, astăzi, după de 3-4 ani, fiind prea lentă, GE s-ar fi transformat într-o firmă care a rămas în urmă. Și Welch a început „revoluția de sus”, în ciuda tuturor protestelor și avertismentelor din partea celor din jur.

După ce a identificat trei chei pentru succes în afaceri – încrederea în sine, simplitatea și viteza – Welch a început să introducă inovație după inovație și în rezultate, a transformat GE într-o firmă tînără și dinamică, care este admirată în întreaga lume.

Business Case Larry Ellisson, fondatorul Oracle

Un antreprenor de succes, inovatorul și liderul în afaceri Larry Ellisson, fondatorul și liderul permanent al Oracle Corporation, provoacă în mod constant piața. Acesta este unul dintre principalele secrete ale succesului său. „Vă voi dovedi că nu aveți dreptate”, – spune Larry, din nou și din nou, începînd un nou proiect revoluționar, care provoacă la observatori pesimism și se dovedeste din nou și din nou că are dreptate.

Rezolvarea creativă a problemelor

Nu vă concentrați asupra problemei, concentrați-vă să găsiți rezolvarea ei.

În primul rînd, eliberează-te de stereotipurile și atitudinile vechi, impuse de structura actuală a cunoștințelor tale și care limitează flexibilitatea gîndirii voastre. În al doilea rînd, schimbă metoda gîndirii tale. Imaginați-vă în roluri diferite, transformă-te alternativ în alte persoane, pentru a deschide noi modalități pentru a rezolva problemele.

Puterea de automotivare

Puteți obține tot ce ați dorit să aveți, ceea ce ați dorit să experimentați și ceea ce ați dorit să deveniți. Această putere este în tine și va fi întotdeauna acolo. Dar nu se va întîmpla nimic pînă cînd nu vei ajunge la nivelul dorit de motivație și nu îl vei salva pentru a vă schimba viața, pentru a realiza ceea ce trebuie să realizați și pentru a obține ceea ce doriți să obțineți.

Puterea truismelor

Puterea truismelor constă în folosirea lor. Ratații care sunt bolnavi de sindromul „Eu știu toate acestea „, resping truismele, cunoscîndu-le, dar pe care nu le aplică în practică. Oamenii de succes nu i-au doar truismele în considerare. Ei le transformă într-un obicei, în cea de-a doua natură a sa.

Competența emoțională

Competența emoțională (CE sau IQ) se referă la abilitatea ta de a vă recunoaște propriile sentimente și sentimentele altor oameni, în scopul automotivației și, de asemenea,cu scopul de gestionare emoțiile interioare și emoțiile față de alte persoane. CE descrie abilitățile diferite, dar care completează inteligența academică, abilități pur cognitive măsurate cu ajutorul IQ. Mulți oameni care sunt bogați în înțelepciune, dar cu inteligență emoțională insuficientă, ajung în cele din urmă sub subordonarea oamenilor cu un IQ mai mic, dar care au reușit să-și dezvolte competențele emoționale..

Influența asupra oamenilor cheia succesului tău

În fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare minut, la fiecare nivel al societății și afacerilor, oamenii care știu să influențeze asupra altor persoane dobîndesc succes, iar cei care nu știu cum să o facă sunt printre ratați.

Lecția lui Dale Carnegie: Există o singură cale în lumea sublunară de a influența o altă persoană: să vorbești cu el despre ceea ce este obiectul dorințelor sale și să-i arăți cum să le dobîndească. Amintește-ți de asta mîine, cînd veți încerca să impuneți pe cineva să facă ceva.

Plan de afaceri umorstic: Căsătorie de succes

O scurtă istorie: „Eu și soția mea am trăit fericiți timp de 20 de ani, apoi ne-am întîlnit.” – Rudny Dangerfield …

Abilități de gestionare a căsătoriei: „Cea mai bună căsătorie este între o soție oarbă și un soț surd“ – Montaigne …

Strategia de marketing: „Faptul că cuplurile căsătorite pot trăi împreună zi de zi –  un miracol pe care biserica l-a privit”. – Bill Cosby.

Mentalitatea Kaizen dispoziția pentru perfecționare continuă

Kaizen (perfecționare continuă) – o filozofie a perfecționării și creșterii continue care stă la baza succesului firmelor japoneze. Mentalitatea lui Kaizen, sau dispoziția pentru perfecționarea continuă, ajută la obținerea succesului atît în afaceri, cît și în viață.

Concentrează-te pe succes și noi oportunități

Atitudinea ta mentală poate fi principalul motor al succeselor tale dar și al eșecurilor.

Cu cît mai mult te vei gîndi la eșecurile tale, cu atît mai multe eșecuri tu atragi spre tine. Și invers, cu cît mai puțin te vei gîndi la eșecuri și probleme și mai mult despre succese și oportunități, cu atît mai importante vor fi succesele tale. Ratații vorbesc constant despre necazuri, dezastre, probleme și situații neplăcute. Învingătorii vorbesc de obicei despre succesele lor, aspirațiile și noile oportunități.

Eșecurile motorul principal al succesului

Deși multor oameni nu le plac să se numească „ratați” și preferă să fie numiți „de succes”, anume prin eșecuri a pornit calea spre toate realizările remarcabile. Ce se poate numi „eșec” și ce „succes” depinde numai de părerea acelei persoane care dă această definiție. Adesea, de eșec, se leagă o stare vizibilă a lucrurilor, fără a ține cont de ceea ce este ascuns mai adînc. De exemplu, dacă nu atingem un obiectiv intermediar, rezultatul vizibil poate părea un eșec, dacă nu luăm în considerare lecțiile învățate din acesta, care ajută la atingerea cu succes a scopurilor finale.

Planul de afaceri care te inspiră: Inovații de succes

O scurtă istorie: „Nu am eșuat de 700 de ori, nu am eșuat niciodată. Eu am obținut succes dovedind că cele 700 de căi sunt greșite.” Eliminînd căile greșite, o voi găsi pe cea corectă „. – Thomas Edison.

Dreptul la eșec

Eșecurile – principala forță motrice a succesului. Dreptul la eșec înseamnă dreptul la inovații, cercetări, aventuri, experimente, descoperiri și succes în noi direcții, unde „încă nu a călcat piciorul omului”. Cu cît mai multe eșecuri suferiți, cu atît veți obține mai mult succes. Învățați atunci cînd treceți la acțiuni, cînd faceți greșeli, studiați rezultatele, învățați lecții din greșeli și mergeți mai departe înainte.

Arta si capacitatea de a vinde

Indiferent de ceea ce faceți și cu ce te ocupi, succesul tău în afaceri și în viață depinde de capacitatea ta de a vinde. Dacă doriți să îi infectați pe ceilalți cu ideea ta, trebuie să puteți să o „vindeți”. Dacă, fiind lider, introduceți schimbări care întotdeauna provoacă o rezistență naturală și doriți să îi atrageți de partea ta pe oamenii de care depind și care influențează implementarea lor, trebuie să le puteți „vinde” un nou curs de mișcare pentru a-i transforma în suporteri, dar nu în adversari. Dacă te ocupi cu educație sau antrenezi pe cineva, atunci trebuie să-i puteți „vinde” beneficiile noului model de a acționa. Dacă sunteți politician, trebuie să vă puteți „vinde” programul pentru oameni. Și dacă vă ocupați cu afaceri, abilitatea de a vinde idei, soluții și lucruri este cheia supraviețuirii lor.

[poll id=”92″]

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *