Lifestyle 538

GÂNDEȘTE CA UN MILIONAR 

Pe Pământ trăiesc mai mult de șapte miliarde de oameni și doar 1.426 (conform satelor din anul 2015) dintre ei sunt miliardari. Acesta este un club cu calitate de membru exclusiv. Dorești te alături și tu?

Desigur, șansele tale sunt estimate aproximativ la 1 din 10 milioane. Însă, dacă tu gândești ca un miliardar, atunci nu ai de ce să-ți facei griji cu privire la șansele alea. Noi, miliardarii, nu ne bazăm pe simțul realității și nu ascultăm pe nimeni, nu acționăm așa cum alții de obicei, nu facem ceea, la ce alții se așteaptă de la noi. Noi urmăm propriile aspirații, indiferent cât de nechibzuit sau prost poate părea comportamentul nostru de la o parte”.

Trump este convins că gândirea este una dintre cele mai importante componente ale succesului. În cartea „Gândește ca un campion“ el împărtășește cu noi 10 regului pentru succes ale miliardarului. Și pune accent pe faptul că acestea ne pot să devenim mai bogați.

1. Nu-ți lua niciodată vacanțe

Pentru ce îți trebuiesc ele ție? Dacă munca ta nu îți aduce plăcere și bucurie, atunci asta înseamnă că tu nu lucrezi acolo unde ar trebui să lucrezi. Eu, de exemplu, chiar și când joc golf, continui să fac afaceri. Nu mă opresc niciodată și obțin de la muncă doar emoții pozitive. Acum, când copiii mei au crescut și încep să înțeleagă și să învețe afacerea de familie, mă simt mult mai aproape de ei, decât oricând înainte, și mă conving din ce în ce mai mult: îmi place să îi tratez așa, cum cândva tatăl meu se comporta cu mine – prin prisma de entuziasm cu privire la munca bine făcută.

2. Învață să fii capabil te concentrezi pe principalul

Cei mai mulți oameni de succes au o imaginație dezvoltată. Foarte des mă prind la faptul că, vorbind cu o persoană, știi dinainte ce va spune ea în continuare. După primele trei cuvinte eu deja pot prezice cu certitudine următoarele cincizeci, așa că încerc să iau inițiativa și să dezvolt subiectul atins de interlocutorul meu. Această capacitate mă ajută să fac mai multe treburi mult mai rapid.

3. Nu dormi mai mult, decât are nevoie organismul tău

Cât despre mine, eu, de obicei, las pentru somn nu mai mult de patru ore pe zi. Mă culc la ora unu noaptea și la cinci dimineața mă trezesc deja și încep să citesc ziarele proaspete. Eu nu am nevoie de o odihnă mai îndelungată, și acest lucru îmi oferă un avantaj competitiv față de alți întreprinderi. Știind foarte bine, că unii dintre prietenii mei de succes dorm câte zece ore pe zi, eu mereu mă interesez: „Cum poți tu concura cu mine, când eu dorm doar patru ore pe zi?“ Și într-adevăr, o astfel de competiție nu poate fi numită de succes: nu contează cât de înzestrat și talentat ești, dar somnul îți ia timpul prețios, pe care l-ai putea cheltui pe ceva mai productiv.

Tu poți întreba: „De ce am nevoie eu de avantajul ăsta competitiv?“ Răspunsul este: dacă te mulțumești de soarta unei persoane obișnuite, atunci nu ai nevoie de ea și nici de sfaturile mele.

4. Imaginează-ți că tu ești o întreagă armată, deși constând dintr-un singur luptător

În această armată, tu ești nu numai un comandant suprem, ci, de asemenea, un soldat de rând. Tu singur îți organizezi planul de acțiuni militare, dar tu singur și efectuezi acest plan. De obicei, businessul este comparat cu războiul și cu sportul – și este logic, dar nu din cauza că pentru a duce afacerile ai nevoie de o duritate a caracterului. Acest lucru nu este așa. În business, este mai bine să fii obraznic, adică îndrăzneț și chiar nerușinat de îndrăzneț, decât să fii dur, nevorbăreț și închis.

5. Uneori este mai profitabil să fii subestimat

Desigur, tu nu dorești să fii considerat un ratat sau un nepriceput, dar și opinia despre tine ca fiind cel mai inteligent si indraznet om din toți cei prezenți – de asemenea, nu este cea mai bună opțiune.

Iată un exemplu: unul dintre vecinii mei din Turnul Trump – Mr. Anderson – câțiva ani la rând, de fiecare dată când el mă întâlnea în lift, el se apleca politicos, iar eu nici măcar idee nu aveam cu ce se ocupă acest om. Și odată el a sunat în biroul meu și a întrebat: „Ce crezi, oare pot eu să-l invit pe domnul Trump la petrecerea mea?“ Mr. Anderson îmi părea întotdeauna un bărbat de treabă, și soția lui era o frumusețe, așa că eu am decis să accept invitația și să intru la petrecerea lui pentru câteva minute. Dar atunci când am venit la acea petrecere, am fost pur și simplu uimit: acolo erau atât de mulți oameni importanți, bogați și celebri din New York. Curând, a devenit clar, că proprietarul bunelor maniere, Mr. Anderson, era nimeni altul, decât președintele consiliului de administrație și însăși președintele Anderson News, unul dintre cei mai mari distribuitori naționali de ziare și reviste.

Cu alte cuvinte, el era unul dintre cei mai importanți și bogați oameni din toate persoanele pe care le cunosc eu. De ani de zile eu mergeam cu el în același lift, și nici nu mi-am putut imagina, că lângă mine stă unul dintre cei mai puternici magnați ai țării.

6. Succesul generează succes

Rezultatele obținute de tine este cel mai bun mod de a impresiona pe alții. Acum, când eu am în spatele meu o lista impresionanta de realizări mărețe, îmi este mult mai ușor de a încheia diverse acorduri importante și de foarte mulți bani. Pentru a impresiona comunitatea de afaceri, trebuie să demonstrezi succesul. Dacă ești tânăr și nu te poți lăuda încă cu victorii extraordinare, atunci ar trebui să creezi cel puțin aparența de succes. Nu contează, acestea sunt mari sau mici – tu totuși trebuie să începi cu ceva spectaculos, care va servi drept bază pentru obținerea viitorului succes real.

7. Prietenii sunt buni, dar familia este și mai bună

Este mult mai înțelept să ai încredere în membrii familiei tale decât în prieteni. Când eram tânăr, am întrebat unul dintre proprietarii de afaceri mari: „Tu te întâlnești des cu frații și surorile tale?“ El s-a uitat la mine, a așteptat un pic și a spus: „Da, Donald, eu mă întâlnesc cu ei în instanța de judecată“. Acele cuvinte au făcut o impresie atât de puternică asupra mea că, de atunci înainte, eu încerc să rămân foarte aproape cu frații și surorile mele, cu copiii și chiar cu fostele soții.

8. Tratează fiecare decizie cu tandrețe, ca un îndrăgostit

Succesul tău este o consecință a zeci de decizii luate într-o singură zi, mii de decizii – pe parcursul unei luni și sute de mii – pe parcursul întregii carieri de afaceri. Atunci câmd ești pe cale de a lua o decizie trebuie să ai o atitudine, de parcă ești îndrăgostit – cu adevărat, sincer, cu respect, cu mare grijă și atenție, – și atunci tu niciodată nu vei eșua și nu vei lua decizii greșite sau neprofitabile. În cele din urmă, vei învăța să înțelegi, cum este cel mai bine să acționezi într-o anumită situație: urmând instrucțiunile minții sau dictatele inimii. Ultima – nu este o opțiune atât de rea: de multe ori, sub influența emoțiilor, se iau cele mai geniale și profitabile decizii de afaceri.

9. Fii curios

O persoană de succes este întotdeauna foarte curioasă. Nu pot spune de ce, dar este adevărat. Trebuie să ai un viu interes pentru tot ceea ce se află în jurul vostru, și să te stărui să înțelegi tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Iar dacă nu vei manifesta curiozitate, îți vei pierde capacitatea de a prevedea.

10. Nu te pune în dependența de tehnologii

Multe progrese tehnologice nu sunt atât de necesare și, de asemenea, sunt foarte scumpe. Pe biroul meu nu este nici un calculator. Nu folosesc niciodată telefonul intern. Când chem pe cineva în biroul meu, eu pur și simplu țip, ca ei să mă audă. Asta funcționează mult mai eficient, decât un apel telefonic și, în plus, este mult mai rapid.

Vreau să mai aduc câteva idei, care, de asemenea, te vor ajuta să obții succes:

– Fii sincer cu tine însuți!

– Citește și informează-te în continuu.

– Fii recunoscător oamenilor, care te-au ajutat!

– Pune-ți scopuri în fața ta și muncește din greu pentru a le atinge!

– Gândește pozitiv! Gândurile deseori se materializează!

– Învață din propriile greșeli și din greșelile altora!

– Privește problemele ca pe o altă metodă de a-ți încerca puterile.

– Acționează rapid!

– Fă ceea, ce-ți place!

Acum știi, ce trebuie să faci, pentru a deveni mai bogat. Baftă!

O altă regulă bună a oamenilor de succes – prietenește cu cei care sunt mai buni decât tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *