Lifestyle 576

Lecții de masculinitatea de la James Bond

 

Imaginați-vă cît de minunat ar fi să petreceți o zi ca un adevărat agent 007. „Bond, James Bond”. Mașini, aventuri, femei frumoase și dispozitive de spionaj. Serios, cine nu a dorit să încerce pistolul tranchilizant pe care îl ascundea în mînecă?

Pe lîngă asta, mai există și altceva care ne atrage în Bond. Acest lucru nu este doar stilul de viață și accesoriile sale, ci și trăsăturile de caracter care sunt foarte apreciate la bărbați. Încrederea, autocontrolul, independența și farmecul împreună cu forța brutală. Se pare că el ține toată lumea în mîinile sale și, de asemenea, atît de simplu îi dă totul.

Începînd cu «Dr.No» în 1962, fiecare transformare a lui Bond de la Sean Connery la Daniel Craig le-a oferit bărbaților o înțelegere a modului cum să trăiască într-o viață socială, sofisticată și rafinată pe de o parte, dar extrem de periculoasă pe de altă parte. Mai jos sunt cîteva lecții din viața lui James Bond, care nu ar fi rău să fie învățate de fiecare bărbat.

Legea unui bărbat adevărat №1. Capacitatea de a face lucrurile pînă la capăt

Bărbatul trebuie să ducă orice lucru pînă la capăt. Fiecare poate să înceapă ceva, dar numai cîțiva termină ceea ce au început. James Bond ne arată că determinarea — o trăsătură necesară a caracterului masculin.

Gîndește-te la bărbații din jurul tău pe care îi respecți. Cel mai probabil, aceștia sunt oameni demni. De la ei poți lua un exemplu. Puteți să îi urmați. Pentru ei, principalul lucru — să nu pornească cursa, dar să o termine. Eșecurile îi determină să lucreze mai mult. Bond — un exemplu bun, pe care bărbații ar trebui să-l urmeze.

Legea unui bărbat adevărat №2. Nu cădeți în sclavia tehnologiilor

James Bond — bărbatul care merge în pas cu vremea. El este stăpînul tehnologiilor și dispozitivelor moderne, și nu sclavul lor. El nu va petrece ziua întreagă trimițînd mesaje sau amuzîndu-se cu o cască Bluetooth. Oriunde nu ar fi Bond, el se dedică în întregime lucrului curent și nu este distras de smartphone-ul său. Folosește dispozitivele numai atunci cînd are nevoie de ele.

Tehnologia poate fi un avantaj, dar de multe ori ne face dependenți. Bond se diferențiază prin faptul că a tratat întotdeauna tehnica ca dispozitive de servire.

Legea unui bărbat adevărat №3. Cunoaște-ți dușmanul

Ca orice bun practic, Bond niciodată nu intră în război, fără a-și cunoaște dușmanul. Aceasta se referă nu numai la nume, ci și la modul cum el gîndește, ce își dorește, de ce îi este frică. Toate acestea te ajută să înțelegi cum îl poți învinge.

Dacă îți cunoști dușmanii și te cunoști pe sine, tu poți cîștiga în sute de bătălii fără nici o înfrîngere. Dacă te cunoști numai pe sine, dar nu îți cunoști adversarul, tu poți să cîștigi dar și să fii învins. Dacă tu nu te cunoști nici pe sine nici pe dușmanul tău, vei crea mereu un pericol pentru tine.

Sun Tzu (autor al tratatului „Arta războiului”)

Dușmanul tău poate fi un concurent care așteaptă falimentarea ta, dar și o trăsătură de caracter, obișnuință sau înclinație. Să aflați cine este dușmanul tău, să îl cunoști și să-l învingi — scopul lui Bond și al oricărui bărbat.

Legea unui bărbat adevărat №4. Îmbrăcați-vă stilat

De secole, prerogativa bărbaților era să se îmbrace bine.  Puteți să nu fiți de acord: „Dar eu sunt bărbat, doar femeile au grijă cu ce să se îmbrace.” Bond v-ar fi răspuns la aceasta astfel: „Ești un idiot, domnule” — și ar pleca cu prietena ta. Felul în care se îmbracă un bărbat poate spune multe despre el. Un bărbat bine îmbrăcat se evidențiază din mulțime și emană încredere. Așa că aruncați cîrpele voastre vechi și schimbați-vă garderoba.

Legea unui bărbat adevărat №5. Să știi cum să foloseți armele

James Bond înțelege importanța armelor și știe mereu cum să le folosească. Dar deschide focul numai atunci cînd nu există o altă cale de ieșire.

Dacă sunteți un shooter cu experiență, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă transformați casa într-un depozit universal de arme. Există o mare diferență între un pistol de luptă și o armă pentru autoapărare. Armele de calitate — un instrument valoros care funcționează atît de bine, cît o persoană îl poate utiliza.

Legea unui bărbat adevărat №6. Menține calmul

Vă amintiți cel puțin un moment în care James Bond a cedat panicii în timpul unei miiuni? Așa ceva nu s-a întîmplat. Bond ne arată că a fi un bărbat —  înseamnă să îți menții calmul în situații critice. Bărbații de succes au puterea interioară de a se ține în mîini atunci cînd întreaga lume se prăbușește. Anume ei își asumă rolul de lider în situații stresante.

Bond poate foarte bine să se controloze pe sine, pentru că a fost învățat. Pe un bărbat obișnuit îl vor ajuta să facă față situațiilor stresante sporturile competitive.

[poll id=”80″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *