Lifestyle 441

Mai bine decât munții: 4 reguli, care te vor ajuta să iubești peretele de escaladă

Dacă pe timp de iarnă intri într-o stupoare de climat și singura activitate outdoor (adică în aer liber), pe care o ai la dispoziție – este tremuratul de frig, te sfătuim să cauți cel mai apropiat perete indoor de escaladă.

1. În primul rând, învață să cazi

Cei începători întotdeauna își fac griji din cauza asigurării. Pentru a nu te gândi mereu la aceea, că vei cădea, ridică-te la vreo doi metri în sus și împinge-te intenționat de la perete. Asigură-te și convinge-te, că și asigurarea, și partenerul, care ține capătul cablului, lucrează perfect.

2. Gândește-te la picioare

Alpinismul nu înseamnă, că trebuie să te ridici permanent numai cu ajutorul mâinilor. Încearcă să vezi unde îți pui picioarele, caută pentru ele părțile proeminente cele mai convenabile și, dacă este posibil, împinge-te cu unul dintre picioare, urcând pe perete.

3. Ține-te mai ușor

Nu este nevoie să te apuci din toate puterile cu degetele de fiecare priza escalada. Apucă „piatra” atât de ușor, încât îți permite situația. Datorită acestui lucru tu nu îți vei „obosi” mâinile înainte de timp și vei fi în măsură să ”câștigi” o nouă înălțime. Și nu-ți fie frică, ai asigurare.

4. Flutură mâinile

Dorești să urci mai sus – fă pauze de mai multe ori și odihnește-te. Flutură numaidecât brațele (nu ambele în același timp, ci fiecare pe rând), pentru a îmbunătăți fluxul de sânge. În timp ce faci aceste mișcări cu un braț, ține al doilea liber – astfel încât să se odihnească și el.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *