Lifestyle

MAXIMUM TRAINING – LUMEA LA PICIOARELE TALE 

Ai impresia că în fiecare dimineață te ridici din pat cu piciorul stâng, iar ziua nu merge așa cum ți-ai dori? Cele mai frecvente greșeli de dimineață, care te împiedică să devii mai de succes și mai fericit.

Dimineața este cheia pentru toată ziua. Dacă faci greșeli de la începutul zilei, atunci nu te aștepta la nimic bun.

Te trezești prea târziu

Aceasta este cea mai comună greșeală făcută de oameni dimineața. Noi încercăm să mai dormim încă 5 minute, amânând trezirea până la ultimul moment. Apoi, din această cauză noi nu avem timp să ne luăm micul dejun, să ne pregătim de serviciu, să ne aranjăm și nu reușim să facem toate treburile, pe are aveam de gând să le facem. Acei angajați, care vin mai devreme la locul de muncă, sunt apreciați de către șefi mai mult, decât cei, care lucrerază prra mult.

Verificarea mesajelor

Monitorizarea rețelelor sociale de dimineață, verificarea e-mail și mesajelor afectează în mod negativ prioritatea acțiunilor. Este important să nu fii distras de o grămadă de muncă inutilă și lucruri mărunte. Va fi de ajuns doar o privire rapidă la mesajele tale, dar nu este nevoie să te scufunzi în adâncurile Internetului chiar dis-de-dimineață. Asta îți va strica dispoziția de lucru și te va face mai puțin eficient și productiv. Nu fă această greșeală absurdă de dimineață.

Lipsa unui plan

Dacă nu îți alcătuiești în fiecare zi un plan aproximativ de acțiuni, treburi importante și nu îți pui scoprui și sarcini în fața ta, există un mare risc de a pierde timpul în zadar. Lipsa unui plan, de care ar trebui să te ții, transformă fiecare zi într-un haos, în care suferă productivitatea.

Gânduri negative

Gândurile negative îți strica numai dimineața, dar și întreaga zi. Se întâmplă câteodată, că dimineața nu începe așa cum dorim noi. Ești somnoros, te-a ofensat un om nepoliticos sau ești tăiat într-un blocaj în trafic. Nu lăsa negativul să-ți ruineze intreaga ta zi. Zâmbește condescendent și mișcă-te mai departe. Nu merită să-ți strici starea ta de spirit pentru întreaga zi din cauza unor neplăceri mărunte.

Amânarea unor treburi importante

Nu fă din această greșeală un obicei. Scriitorul popular american Mark Tven a scris: „Dacă vei mânca o broască de dimineață, restul zilei va fi minunat, pentru că cel mai rău lucru de azi a rămas deja în urmă“. Ce înseamnă această expresie? Fă cele mai importante lucruri cât mai curând posibil. Acest lucru te va face mult mai productiv, decât atunci când efectuezi multe treburi minore și le amâni pe cele importante.

Multitaskingul este un dușman

Generalul roman Gaius Iulius Caesar a fost renumit pentru abilitatea sa de a face mai multe lucruri dintr-o dată. Dar, în realitate, multitaskingul doar dăunează majorității oamenilor. Noi considerăm că avem și noi abilități de multitasking, dar în realitate, noi nu reușim să faem mai multe lucruri în același timp sau le facem prost. Se pare că suntem implicați în treburi, dar peste câteva constatăm, că în timp ce făceam mulțime de lucruri, noi totuși n-am făcut nimic până la capăt. Concentrarea pe un singur lucru îți permite să faci rapid acest lucru și să treci la următoarea treabă.

Câte greșeli faci tu în fiecare dimineață? Poate că e timpul să încetezi să mai faci această „muncă sisifică“? A sosit timpul de a fi productiv, de succes și fericit.

Cu un stil de viata sanatos, poți slăbi fara efort.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *