Sex/Relații 337

Motivele pentru care femeile înșală?

Motivele pentru care femeile înșală

Problemele legate de infidelitate au fost întotdeauna atât de ”incomode” în societatea noastră, încât acestea sunt foarte rar ridicate. Bărbații pe forumuri – sunt niște vizitatori foarte rari, prin urmare, rareori poți găsi undeva discutarea acestui subiect de ei înșiși. Însăși femeile au început să ridice această temă în ultimul timp, fiindcă s-au încurcat în relația lor și sunt în căutarea unui ajutor de la o parte, care nu este părtinitoare.

Ambele sexe au reacții diferite atunci când află despre infidelitatea partenerului său. Dacă înșală un bărbat, femeile întotdeauna încearcă să înțeleagă de ce se întâmplă acest lucru și încep să caute răspunsul săpând în adâncul sufletului său. Însă, dacă bărbatul se află pe cealaltă parte a gardului, deseori el începe să dea vina pe femeie.

Reiese că femeia este de vină în toate.

De ce înșală femeile?

Cred că ar fi cel mai corect să începem această temă cu opiniile oamenilor de știință:

„În procesul de evoluție s-a format o strategie, datorită căreia femeile sunt angajate într-o relație stabilă cu masculii, care la rândul lor le aduc siguranță, iar acel fapt că ei ”calcă strâmb” se argumentează cu șansa de a obține o posteritate mai completă din punct de vedere genetic. În același timp, potrivit opiniei oamenilor de știință de la Universitatea din California, bărbații, care sunt mai puțin atractivi pentru femei din punct de vedere sexual, sunt în schimb mai devotați și mai atenți către femei”.

Personal, mi se pare că opinia oamenilor de știință este prea fiziologică. Fără îndoială, influența instinctelor animale nu a fost anulată, însă viața noastră nu este atât de unilaterală și simplă.

Părerea mea, feminină și subiectivă, este următoarea: la întrebarea „De ce femeile înșală?” nu există un răspuns fără echivoc. În fiecare caz concret, infidelitatea feminină este individuală, dar cel mai adesea are cause comune:

  • o nouă dragoste. O femeie are nevoie de dragoste. O femeie nu poate trăi fără iubire. Dacă în viața de familie există niște relații tensionate, care sunt amestecate cu indiferență și nepăsare, atunci o nouă dragoste pentru femeie – este ca o gură de aer proaspăt.
  • revoltă de emoții. Toată viața de familie a multor oameni este în curs de dezvoltare conform aceluiași scenariu. Plictiseala sexuală a partenerilor îi împing în căutarea ”unei guri de aer proaspăt”. În străinătate trec mai ușor peste astfel de momente, fiindcă oamenii de acolo sunt mai liberi de viața de zi cu zi, de rutină, ei călătoresc adesea , fac sport, își pot permite să studieze de dragul plăcerii. Orice emoție nouă sau ascuțită – nu este un moft, ci o necesitate pentru psihicul nostru.
  • insuficiența/lipsa de sex. Pentru orice femeie nesatisfacerea în viața sexuală – este o mare problemă în relațiile familiale. Pur și simplu unele femei aleg o viață în care vor fi nervoase și iritate, iar celelalte găsesc ceea ce nu le ajunge în altă parte. Fiecare alege singură pentru sine…
  • propria valoare. După cum spune statistica omniprezentă: cele mai multe femei, care sunt total dependente financiar de bărbați, spun că, dacă ar avea bani, ele ar fi plecat cu siguranță de la bărbat.

Deseori se întâmplă situația, când o femeie, după doi ani de decret și dependență financiară completă de soț, ea iese la locul de muncă și, intoxicată de independenta sa care o învăluie, încearcă să fie importantă și atrăgătoare. Dacă în acest moment relațiile din familie nu merg prea bine, rămân numai câțiva pași până la infidelitate.

În orice caz, femeile își înșală bărbații lor nu doar așa și toate au un motiv ferm întemeiat. Femeile diferă de bărbați prin faptul că făcând acest pas mic, ea îl face gândindu-se mai întâi și cu atenție. Pentru bărbați însă, acest pas este adesea spontan.

Și, în sfârșit, am găsit statistici destul de interesante. Într-un an, oamenii de știință britanici au realizat un sondaj sociologic interesant în rândul a 5000 de femei. Rezultatele au uimit toată lumea: 11% dintre toți copiii femeilor intervievate, sunt copii de la soți străini. Și astfel reiese, că dacă socotim aproximativ, fiecare a zecea femeie și-a înșelat soțul ei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *