Lifestyle

Nu cantitatea, ci calitatea –  munca continuă este dăunătoare!


Matt Steele, șeful de un birou de design, a scris un eseu despre cum ar trebui să se organizeze activitatea astfel încât să nu devii un ostatic a acesteia, pentru a păstra bunul simț şi pentru a se bucura de viață:

1. Oprește
Cineva a spus odată: „Chiar dacă vei câștiga într-o cursă de șobolani, tot șobolan rămâi”. Când încetinim, prioritățile noastre devin mai evidente. Daca ești mai ocupat decât ţi-ai dori, încearcă să-ţi reconstruiești calendarul. Pentru a începe fii calm şi concentrează-te pe momentul curent. Simte ce se întâmplă chiar aici şi acum. Vezi modul în care energia este folosită: rău sau bine. Prioritățile sănătoase se dezvăluie de la sine, şi viața începe să fie ajustată în sine.

2. Nu mai fi un erou

Fă programul, care va fi capabil să corespundă locului de muncă, îndeplinirea căruia nu te va conduce la ruină. Nimeni nu va muri de un atac de cord, dacă închideți unul dintre proiecte.

3. Întoarce-te acasă
Pleacă de la birou la 6:00 seara, sau mai devreme, dacă este posibil. Cinează cu prietenii sau familia, relaxează-te şi ia o noapte bună de somn. Atunci vă veţi simţi odihnit şi concentrat, atunci când vă întoarceți la locul de muncă.

4. Evită reuniri

Uneori, acestea sunt foarte necesare şi utile, dar cel mai adesea reuniunile sunt doar pierdere de timp. Cu respect, adresați-vă colegilor sau șefului, dacă există un mod mai eficient de luare a deciziilor. Propuneți variantele dumneavoastră.

5. Activați „modul avion”
Uitaţi de apeluri (oricum sunt transmise direct la robotul telefonic) şi de Internet. Este important să se înțeleagă că obiceiurile noastre de comunicare nu ne fac mai fericiți sau mai productivi. Creează în jurul tău o atmosferă care nu te va distrage. Stați deconectat până când într-adevăr nu trebuie să produceți vreun studiu sau să specificați ceva. Mai întâi de toate lucrurile importante, şi apoi răspunde la emailuri. Fiți activ, mai degrabă decât reactiv, şi uitați odată de rețelele sociale.

6. Luați masa în afara biroului
Citiţi o carte, puteţi face o plimbare, vizitați muzeul — faceți orice pentru a schimba mediul şi deconectați-vă de la rutină. O schimbare de mediu vă va da energie si entuziasm, înainte de munca de după-amiaza.

7. Oprește multitasking-ul
Este ineficient. Oameni care pretind că au cu succes să facă față cu mai multe sarcini în același timp, înșală pe alții sau pe sine însuși. Concentrați-vă pe o sarcină importantă. Informează colegii că ești ocupat şi nu poți fii distras. Se vor opri să fie supărați pe tine când vor vedea rezultatele la sfârșit.

8. Spune „nu”

Înainte de a răspunde, întrebați-vă în interior: ce vă cere să spuneți „da” — acordul sau teama. În al doilea caz, politicos refuza şi sugerează o alternativă. Acesta va fi un alt motiv să-ţi exerciți creativitatea.

Cum le fac pe toate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *