Sănătate 917

Nu știți cum să scăpați de varice? Răspunsul este simplu – înotați!

Sunteți un înotator bun? Nu vați gândit să mergeți la piscină? Aceasta este o modalitate foarte bună de a consolida nu numai corpul, ci și pentru a scăpa de o serie de boli cronice, de exemplu,  varicele.

Majoritatea flebologilor susțin că piscina este cea mai bună soluție pentru pacienții cu afecțiuni ale vaselor sagvine. Desigur, problema trebuie abordată în întregime, în cazul în care boala este în stadiu mediu sau avansat trebuie urmat un tratament complet, dar în stadii incipiente și pentru prevenirea venelor varicoase se recomandă aqua-aerobic sau înot drept o soluție excelentă contra varicelor.

Înotul este benefic pentru sistemul circulator

Să specificăm exercițiile în bazin eficiente pentru organism:

 • Din moment ce corpul se află în poziție orizontală, fluxul limfatic la nivelul picioarelor este considerabil ușurat, ceea ce previne formarea cheagurilor, îmbunătățește oxigenarea țesuturilor, datorită îmbunătățirii circulației sanguine.
 • Se face masaj asupra organelor interne datorită presiunii apei asupra corpului. În plus, înotând se dezvoltă mușchii, a căror sarcină principală este susșinerea vaselor sangvine.
 • Nu se fac mișcări bruște, cu posibile efecte negative (așa ca în antrenamente de forță, saritul cu coarda, alergat, etc.).

Recomandări înotătorilor pentru tratarea varicelor

Medicii au constatat că, pentru tratarea varicelor nu sunt restricții cu privire la stilul de înot. Multe persoane fac exerciții în piscina cu ajutorul echipamentului special. Deci, alege stilul care ți se potrivește și relaxează-te!

Este dovedit faptul că înotul contribuie considerabil la reducerea riscului de afecțiuni vasculare, iar în cazul prezenței acestora contribuie la o reabilitare mai rapidă.

Acest sport tonifică tot corpul, calmează picioarele, stimulează circulația sangvină.

Alternativa inotului – Aqua Aerobic. Nu numai că vă îmbunătățește postura și vă face un fizic tonifiat, dar, de asemenea, stabilizează presiunea, permite de a îndepărta excesul de greutate. Dar multe  dintre persoanele care se întreabă „cum să vindec varicele“, au și câteva kilograme în plus.

Cum să tratați varicele?

Desigur, pe lângă înot, este bine să urmați un tratament complet pentru insuficiență venoasă.

Vă recomandăm să vă revizuiți modul de viață – să faceți mai multă miscare și pauze la locul de muncă, purtați haine și pantofi confortabili.

De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată nutriției. Dacă eliminați alimentele grase veți observa o îmbunătățire semnificativă în ceea ce ține de starea sănătății.

Soluție excelentă – purtați ciorapi de compresie și aplicați cremă pentru varice de două ori pe zi.

Concluzii

Ai grija de sanatatea ta în totalitate și, după o lună de zile, veți observa schimbări uimitoare. Pur și simplu combinați tratamentul local (unguente) cu terapie fizică (înot), adauga aici o dietă corespunzătoare și o atitudine pozitivă – veți fi surprinși de cât de multă bucurie puteți primi de la viață. Viața fără durere constantă și inflamații – o viață fără varice!

[poll id=”4″]

5 Comments

 1. Matwey Author

  Înotul – cel mai bun sport, pentru mine)) sunt fericit după o vizită la piscină, doar că este riscul de a lua ciuperca pe picoare

  Reply
  1. Samson Author

   Da, dar există o mulțime de creme pentru ciuperci, așadar important este să nu uitați papucii. Simplu))

   Reply
 2. Alex85Michey Author

  Bună ziua, vă mulțumesc pentru sfaturi!

  Reply
 3. Emil Author

  Sunt convins că numai cu un complex întreg de tratament puteți obține o schimbare. Doar a înota este benefic, dar ar trebui și să vă alimentați în mod corespunzător și să dormți bine. Deci, sunt de acord cu autorul o 100%!

  Reply
 4. Leo Author

  m-am înscris în piscină mulțumită articolului)) prima ședință de mâine))

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *