Sănătate 952

O atitudine pozitivă este importantă în tratamentul venelor varicoas

Nu voi vorbi astăzi despre efectul placebo, povestea mea este mai mult despre modul în care cu voință și efort se poate recupera după o problemă aparent insurmontabilă.

Am urmat o perioadă lungă de timp un tratament pentru bolile varicoase, dar nu în mod regulat. Odată ce observam un rezultat întrerupeam tratamentul. Clar lucru că, durerea și inflamarea reveneau cu o intensitate și mai mare.

Cum a influențat gândirea pozitivă asupra tratamentului?

Să fiu sincer, eram foarte sceptic cu privire la astfel de convingeri. Am fost întotdeauna adept al metodelor medicinale în tratamentul diverselor boli. Dar soția mea insista întotdeauna asupra faptului că, dacă monitorizeri orice simptom, apoi cauți pentru pe net pentru depistarea bolii pe internet, atunci inventezi probleme și faci doar mai rău. Și această atitudine negativă poate duce, într-adevăr, la urmări grave.

Al doilea factor, potrivit ei – este starea psiho-emoțională a unei persoane. A studiat cărți și chiar Lise Bourbeau spune că fiecare boala este direct legată de stres. Și în cazul tensiunii  psihologice și morale organismul dă reacție și apare durerea.

Din teoria sa reiese că, tratamentul venelor varicoase poate fi necesar persoanelor care și-au asumat povara problemelor și care se confruntă cu disconforul din cauza lipsei de timp pentru a le face față. De asemenea, este posibil ca multe dintre problemele persoanei cu varice sunt exagerate, el percepe situația ca fiind fără scăpare și suferă din această cauză. Se limitează, devine o persoană care nu experimentează bucuria de a trăi, lucra, socializa.

Blocajul mintal duce la umflarea membrelor, senzație de greutate, nu numai fizic, ci și moral.

O sarcină importantă pentru o astfel de persoană – să înțeleagă că nu toate acțiunile se fac după  sloganul „trebuie“. Și ar trebui să-și permită să se relaxeze, recreeze.

După ce am ascultat poziția ei, m-am regăsit ca fiind și eu o stfel de persoană. Într-adevăr, din cauza efortului constant și a dorinței de a le reuși pe toate am devenit prea ocupat. Și fiecare eșec mic sau problemă o puneam la suflet .

S-a găsit răspuns la veșnica problemă – tratarea și prevenirea varicelor!

Așa că am învățat o mulțime de informații cu privire la prevenirea varicelor și tratarea acestora. În arsenalul meu era un unguent special Venum Pro, ciorapi de compresie, de două ori pe săptămână mergeam la clinică, unde urmam mezoterapie (procedurile si crema mi le-a prescris un phlebologist). Dar cel mai important lucru este că, mi-am luat câteva zile libere de la muncă pentru a petrece timpul cu familia.

Am dormit, am mers cu soția în oraș, am cedat  câteva proiecte costisitoare partenerilor. Și știi, cumva devenit totul mai ușor.

Nu mă mai deranjau crampele pe timp de noapte, iar la sfârșitul zilei, deși era inflamat, dar foarte puțin.

Nu mă chinuiam cu gânduri, cum să-mi vindec varicele. Mă bucuram de fiecare zi, urmam tratamentul și nu mă concentram asupra durerilor. Și viața a devenit mai ușoară!

Sunt foarte recunoscător soției mele pentru sprijinul acordat și sfaturi înțelepte.

 Prevenirea varicelor – o măsură importantă pentru fiecare dintre noi!

Cu orice problemă nu v-ați confrunta, este important ca să rămâi mereu optimist iar dacă mai aveți și sprijinul celor dragi – este de neprețuit.

Cu toate acestea, știm cu toții că cel mai bine e prevenirea blolii la timp, decât să cheltui bani pe tratament.

E recomandat să țineți o dieta, nu suprasolicitați corpul fizic sau psihic, și pentru orice eventualitate, cumpărați-vă o cremă împotriva varicelor.

Credeți în efectul unei atitudini pozitive? Ați întâlnit cazuri miraculoase de vindecare?

7 Comments

 1. Eduard Author

  Mulțumită gândirii pozitive și rugăciunilor sora mea s-a vindecat de cancer. Puterea omului – este mai mult decât ne imaginăm noi!

  Reply
 2. Roni Author

  Varicele – o sarcină ingrată, doar te simți mai bine, te relaxezi, că apara din nou aceasta crampe pe timpul nopții sau durerea ascuțită ziua… nu e atât de ușor să întărești pereții venelor, pe când agravarea bolii apare foarte rapid … sufăr deja de mulți ani ((
  Sper că, atunci când nu mă voi focaliza asupra durerii, organismul va fi capabil de a depăși problema!

  Reply
 3. Stefan V.R. Author

  Am citit, și eu, cartea autoarei Lise Bourbeau. Și într-adevăr, varicele sunt specifice persoanelor care se încarcă cu probleme. Trebuie să ne odihnim înainte de a obosi!

  Reply
 4. Samson Author

  Cremă pentru prevenirea venelor varicoase – o decizie bună, dar, de asemenea, aș adăuga aici și un duș de contrast, și masare – îmbunătățește circulația sângelui.

  Reply
 5. Dan Author

  Articol nteresant) te face să te gândești …

  Reply
 6. Alex@1985 Author

  Puterea gândirii există! E dovedit! Este important – să ai o motivație. Apoi reușești în toate.

  Reply
 7. Fabian Author

  Sunt de acord cu autorul articolului și comentariile. Dar ușor să vorbești și e mult mai dificil șă realizezi această idee în viață, nu reușește toată lumea …

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *