Sănătate, Sport 294

O FORMĂ FĂRĂ MIROS: AFLĂ CUM SĂ-ȚI SALVEZI ÎMBRĂCĂMINTEA DUPĂ ANTRENAMENT

34565890680

Este puțin probabil, că vrei să fii subiectul cel mai mirositor din sala de sport. Prin urmare, citește și să acționeză potrivit planului nostru – și prospețimea fie cu tine.

Amintim un fapt important: sudoarea nu miroase. Dar, atunci când este atacată de bacteriile, care trăiesc pe piele – se începe. Îmbrăcămintea de sport modernă îndepărtează perfect umezeala de pe corp, dar, în același timp, ea însuși devine un mediu ideal pentru înmulțirea microorganismelor – și în cele din urmă, tricoul, pantalonii scurți, șosetele încep să miroase urât, chiar dacă le speli în mod regulat. Iar, dacă acestea au de stat o oră sau două după antrenament într-o geantă închisă, atunci e ceva strașnic. Ce să faci?

1. Cletește

Oricât de ciudat ar părea, intră în duș chiar în hainele, în care numai ce te-ai antrenat. Clătește-le bine, apoi stoarce-le. Astfel vei scăpa de excesul de transpirație și bacterii. Vii acasă – mai repede aruncă hainele în mașina de spălat. Nu ai o astfel de posibilitate? Măcar pune hainele să se usuce și să se aerisească.

2. Spală

Atunci când vei spăla îmbrăcămintea sport, adaugă în mașina de spălat 1 pahar de oțet și 1 lingură de bicarbonat de sodiu – aceste ingrediente vor ajuta la separarea chiftelelor de muște, adică, a hainelor de bacterii. Încă mai miroase? Moaie pe o oră într-un lighean, adaugă un pahar de oțet, 2 linguri de peroxid de hidrogen, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, apoi spală din nou.

3. Păstrează

Nu folosi emolienți și agenți antistatici – deoarece se pot înrăutăți proprietățile țesuturilor de a înlătura transpirația. Și nu uita din când în când să speli geanta de sport, cu care mergi la antrenament).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *