Lifestyle 423

O regulă simplă de 1 secundă te va face mai popular și mai respectat 

Doar dacă încetiniți puțin atunci cînd da-ți un răspuns, puteți schimba punctul de vedere al interlocutorului despre tine și poți să câștigi respect.

Pentru a afla cum să fii de  succes, sunt scrise sute de cărți și articole, dar unul dintre cele mai bune sfaturi sunt  oferite de Napoleon Hill, autor al cărții  „Gîndește si Îmbogățește-te.“

Gândiți-vă de două ori înainte de a spune ceva, deoarece cuvintele și influența  vor semăna semințele de succes sau de eșec în mintea ascultătorilor.                                     Această regulă generală poate fi redusă la un truc simplu, care în timpul conversației instantaneu te v-a face mai popular și respectat – fă o pauză de  o secundă înainte de a răspunde.

Cum să obții  respect

Aceasta mică schimbare în maniera obișnuită de a vorbi poate aduce multe beneficii.

Nu întrerupeți interlocutorul

Atunci când întrerupem  interlocutorul, exprimăm dispreț față de el. Dacă întrerupem, pentru că știm ce  cealaltă persoană avea de gând să spună,  de asemenea, îi d-ăm și semnal  că este plictisitor și previzibil.

Iar cînd încetinim cu răspunsul , vom arăta interlocuitorului că nu suntem indiferenți  față de  el și de opinia sa. Arătăm respect, așa că vom obține respect  la rîndul nostru.

Ai timp să te concentrezi

Mulți oameni în timpul  convorbirilor de afaceri utilizează abordarea „Trage, fără a ținti“, descris de Michael Masterson (adică, vorbesc fără să se gândească). Sau sunt atît de entuziasmați de covorbire,  că încep să divulge  informații suplimentare.

Cu toate acestea, fiecare convorbire trebuie să aibă un scop  special , mai ales în afaceri. Altfel, de ce să începi o conversație? Atunci cînd ezitați cu  răspunsul , vei fi capabil de a găsi cuvintele potrivite, care vor beneficia atât pentru tine cât și  partenerului  tău.

Puteți exprima mai ușor gîndurile

Mulți oameni folosesc cuvinte parazit în  conversație ca ligamente („cum să  “, „a…“, „mai pe scurt “). Acest lucru oferă un pic de timp să se gândească la următoarea propoziție. Doar sună atât de vag și neconvingător.

Dacă vă veți gîndi la răspuns, vei avea timp să te aduni și să formulezi  gândurile.

Pari a fi mai inteligent

Nimeni nu respectă pe cei, care vorbesc fără încetare și nu asculta interlocutorul. Dar dacă faceți pauză înainte de a răspunde, veți fi luat in considerație ca fiind atent, iar cuvintele tale vor fi ascultate.

Rezultatele

Acest truc v-a ajuta sa obții mai mult respect la locul de muncă, dar, de asemenea, să consolidezi relația cu cei dragi. La urma urmei, de fiecare dată cînd te gândești la cuvintele tale, exprimați dragoste și respect. Acest lucru este foarte important în orice relație.

[poll id=”21″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *