Sănătate

Oamenii de știință au spus, care vin este bun pentru sănătate

Oamenii de știință au spus, care vin este bun pentru sănătate

Se crede, că vinul roșu, în cantități moderate, poate fi inclus sigur în regimul alimentar sănătos de zi cu zi. Dar este adevărat sau nu? 

Experții de la London School of Medicine au descoperit, că nu toate vinurile pot fi bune pentru sănătatea umană. Cercetătorii au analizat, care vinuri și în ce cantități este permis să se includă într-o alimentație sănătoasă. După cum spun analiștii, în procesul producției vinului de înaltă calitate, ar trebui să fie folosite numai rețete vechi. Anume în aceste rețete o mare atenție se acordă procesului de mai mulți ani de îmbătrânire a vinului și tehnologiei corecte de preparare.

Cel mai sănătos este vinul matur. Acest vin are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Potrivit opiniei experților, acesta din urmă conține astfel de substanțe, cum ar fi resveratrol și procyanidin, care neutralizează conexiunile dăunătoare sistemului cardiovascular (colesterolul rău). De asemenea, aceste substanțe sunt niște antioxidanți puternici, care previn apariția și dezvoltarea cancerului.

Este cunoscut faptul că locul de naștere al vinului roșu sunt Franța și Italia. Anume vinificatorii – specialiști din aceste țări folosesc o veche tehnologie tradițională de prelucrare a strugurilor. Acest lucru este foarte important pentru calitatea vinului. În ceea ce privește vinurile australiene, aceste vinuri nu conțin aproape nicio proprietate utilă. Cu toate acestea, după cum spun specialiștii, orice vin ar trebui să fie consumat în cantităţi moderate – doza admisă – nu mai mult de 50 de grame. În caz contrar, organismul poate primi intoxicație.

Ce alcool benefic poți folosi în afară de vin? Știm noi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *