Lifestyle 504

Obiceiuri pentru a obține independența financiară

Aceste 7 obiceiuri mentale, psihologice și de rutină vă vor ajuta la construirea unei relații corecte cu bani.

Independența financiară –  este în mîinile tale

În blog-ul nostru vă vom oferi sfaturi testate. Faceți cunoștință cu aceste reguli și veți putea avea libertate financiară, dacă le vei urma.

Elaborați bugetul

Această ocupație plictisitoare este necesară, ca să respecți obiectivele principale. Un plan financiar ajută la stabilirea priorităților și să evitați cheltuielile impulsive. În plus, el reduce gradul de anxietate: în cazul în care banii sunt cheltuiți la întîmplare, există întotdeauna o șansă să rămîi fără bani cu o săptămînă înainte de salariu.

Să fii capabil să accepţi și să calculezi riscurile

Investirea  în orice schemă dubioasă, care promite îmbogățire rapidă, ca și frica de a investi, este greșită. Să investești banii trebuie. Dar, înainte de asta trebuie să te clarifici ce opțiuni  îndeplinesc obiectivele tale financiare, precum și să calculezi posibilele riscuri.

Evită concurența nesănătoasă

Să te compari cu cei din jur —o alegere dubioasă. În cazul în care o persoană cumpără o mașină modernă sau un apartament imens doar pentru a sublinia superioritatea asupra altora, el doar irosește banii și energia în zadar. Și încă se îndepărtează de realizarea scopurilor  cu adevărat semnificative.

Este important să creezi propria viziune a succesului  și să mergi spre el pe o cale proprie.

separi identitatea ta de bani

Independența financiară  — este deasemenea și independența de finanțe. Așa că mărimea salariului sau economiile nu ar trebui să afecteze stima de sine.  Adică:

  • Demnitatea umană nu ar trebui să sufere chiar și avînd mijloace modeste.
  • El nu ar trebuie să dorească să se laude cu veniturile, chiar dacă într-adevăr acestea sunt foarte mari.

Nu vă cramponați pe lucruri

Oamenii liberi financiar au grijă de lucrurile lor, dar nu fac din ele un cult. Dacă este necesar, ei sunt capabili să renunțe la excese. Deaceia, în viața lor sunt o mulțime de alte momente frumoase, dar nu doar acumulări banale.

Construiește o strategie financiară ținînd cont de valorile tale

Timpul și banii ar trebui să fie cheltuiți pe ceea ce cu adevărat este important. Dacă o persoană dorește să iasă din sărăcie, el poate lucra ore suplimentare. În cazul în care o persoană dorește să-și petreacă mai mult timp cu familia, el ar trebui să renunțe la proiectele suplimentare. Astfel, fiecare construiește relații cu finanțele (și de finanțe), pornind de la prioritățile personale.

Să fii capabil să reziști dorințelor de moment

De multe ori, oamenii justifică achizițiile lor impulsive cu fraze de genul: „Eu merit să fiu fericit“. O persoană care tinde spre o independență financiară,este  departe de astfel de gînduri și acțiuni. El nu va cheltui bani pentru un nou model de telefon sau o călătorie spontană, în cazul în care, în acest moment el nu își poate permite. El are auto-disciplină și știe că unele cumpărături este mai bine să fie făcute mai tîrziu, sau să nu fie făcute deloc.

Să ai un scop cheia bunăstarii financiare

Acesa este gîndul principal al multor puncte anterioare. Banii — un mijloc de a atinge scopuri. Nu invers. Anume scopul unui om și ar trebui să identifice toate deciziile lui financiare.

[poll id=”40″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *