Sănătate 344

Principalele produse, care îmbunătățesc memoria

Last-Page

„Capul este ca o cutie goală! Întră pe o ureche și iese pe alta”- se plâng mulți oameni. Care este motivul pentru aceste tulburări radicale de memorie? Activitatea creierului depinde foarte mult nu atât de caracteristicile înnăscute, cât de regimul alimentar. Vitaminele și mineralele, care pătrund în organism odată cu alimentele, sunt necesare pentru funcționarea normală a tuturor organelor. Din cauza lipsei de nutrienți se poate agrava brusc gândirea, ceea ce indică la necesitatea de a lua măsuri urgente. Noi nu recomandăm să înghiți pastile, pentru a începe din nou să memorizezi. Există un mod natural pentru a întoarce vechea elasticitate a circumvoluțiunilor – corecția regimului alimentar. Iată o listă de produse, care îți pot îmbunătăți memoria.

Nuca grecească

Oamenii au observat încă din vechi timpuri asemănărea formei acestui fruct cu creierul uman. Cu toate acestea, glumele sunt destul de justificate – aspectul nucilor este uimitor de comun cu proprietăți sale utile. A fost observat faptul că produsul acesta îmbunătățește puterea de concentrare și activează zonele responsabile de memorie. Cinci nuci conțin doză zilnică de vitamina C, o componentă, care ia o parte activă la procesele de gândire. Însă, cei care doresc să-și mențină o siluetă suplă, trebuie să fie mai atenți cu nucile grecești. Nucleele sale cu circumvoluțiuni sunt foarte bogate în calorii, deci acestea îți asigură senzația de satietate și contribuie la acumularea excesului de grăsime.

Usturoiul

O plantă specifică, care furnizează creierului oxigen, activând astfel procesul de memorizare. 2-3 căței de usturoi pe zi te pot ajuta să te simți plin de energie și să poți efectua munca mentală mai repede. Acest produs stimulează circulația sângelui în zona creierului și previne îmbătrânirea celulelor. În ceea ce privește efectele secundare ale usturoiului, care se manifestă în respirația urât mirositoare, poți pur și simplu să scapi de el. Doar mestecă timp de câteva minute o crenguță de pătrunjel, și „aroma” va dispărea.

Peștele gras

Medicii susțin, că pentru a satura organismul cu acizi grași omega-3 trebuie cel puțin o dată pe săptămână să mănânci diverse tipuri de pește gras. Acestea includ hering, cod, sardine, somon și așa mai departe. Acest din urmă tip de pește cercetătorii în domeniul medicinei îl numesc cel mai eficient produs pentru a îmbunătăți memoria. Somonul accelerează considerabil procesele de gândire și chiar previne apariția bolii Alzheimer. Studiile au arătat, că un consum regulat de pește gras în alimentația de zi cu zi reduce la 60% riscul de apariție și dezvoltare a bolilor legate de înaintarea în vârstă.

Curmalul japonez (kaki)

Una dintre cele mai răspândite cauze ale înrăutățirii abilităților mentale – acumularea de colesterol în vasele de sânge. Fructul kaki sau curmalul japonez este capabil de a curăța capilarele și arterele de substanțele nocive, refăcând procesul de saturare a celulelor cu oxigen. Apropo, anume colesterolul de cele mai multe ori contribuie la dezvoltarea bolii Alzheimer la o vârstă înaintată. Folosește acest condiment indian cel puțin de câteva ori pe săptămână, adăugând la toate felutile de mâncare și vei observa în curând un progres semnificativ. Lipsa de putere de concentrare și distragerea atenției dispar, iar creierul începe să prelucreze mai bine informația obținută pe parcursul zilei.

Uleiul de măsline

A fost dovedit științific, că produsul grecesc clasic salvează celulele creierului de la îmbătrânirea prematură. Uleiul de măsline, ca și peștele, este foarte bogat în acizi grași, care joacă un rol important în procesele de activitate mentală. Nu este surprinzător faptul, că locuitorii din Grecia se îmbolnăvesc foarte rar de dizabilități intelectuale la o vârstă înaintată. Un alt avantaj al uleiului de măsline – normalizarea tensiunii arteriale (în special, prin reducerea acesteia) și curățirea vaselor de sânge. Un regim alimentar, care include acest produs extrem de sănătos, te va ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Algele marine

O plantă acvatică, numită laminaria, te va ajuta să-ți umpli rezervele de iod din organism. Este cunoscut faptul, că acest microelement util joacă un rol important în funcționarea glandei tiroide – organul, care este responsabil pentru producerea de hormoni. Dacă organismul are un deficit acut de iod, încep să se manifeste mai multe simptome, inclusiv înrăutățirea bruscă a memoriei. Algele marine restabilesc funcționarea normală a activității creierului și crește IQ. Se recomandă să consumi algele în mâncare de 1-2 ori pe săptămână sub formă de salate, amestecând cu morcovi, ceapă și alte legume.

Coacăzele negre

Acest fruct este socotit de unii un adevărat panaceu. Coacăzele sunt bogate în antioxidanți, care contribuie la întinerirea naturală a celulelor organismului. Pe lângă acestea, coacăzele negre sunt o sursă de vitamina C, care este necesară pentru a păstra claritatea minții. Produsul ajută la eliminarea confuziei, mărește viteza de memorizare a informației și previne demența senilă. Desigur, este destul de dificil să cumperi coacăză în timpul iernii, dar nimeni nu ne interzice să o păstrăm la congelator. După decongelare, coacăzele negre își păstrează întregul complex de nutrienți și vitamine și este bună să fie consumată, chiar și de cei mai mici membri ai familiei.

Spanacul

Îi putem spune „mulțumesc” spanacului pentru conținutul său înalt de acid folic (sau vitamina B9). Această substanță subțiază sângele, contribuind la fluxul mai puternic al sângelui spre creier. Ca urmare, organismul obține cantitatea suficientă de oxigen pentru a-și completa stocul și începe să funcționeze mai eficient. Acidul folic contribuie, de asemenea, la distrugerea homocisteinei – un hormon, care duce la riscul de apariție a accidentelor vasculare cerebrale și atacurilor de cord, precum și reducere considerabil abilitățile mentale. Pe lângă acestea, spanacul este bogat în aminoacizi, care stimulează procesul de diviziune celulară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *