Lifestyle, Sănătate

Rețelele de socializare încurajează tinerii să muncească asupra corpului său

Experții din Marea Britanie au realizat un studiu, datorită căruia s-a dezvăluit încă un avantaj incontestabil al rețelelor de socializare. După cum s-a dovedit, o mulțime de oameni tineri, care lucrează în mod activ asupra formei sale fizice, sunt îndrumați de dorința de a se lăuda cu silueta sa perfectă și aspectul bine îngrijit, în fața prietenilor lor în spațiul virtual.

Oamenii de știință de la Universitatea din East Anglia a efectuat un sondaj în rândul tinerilor. După cum s-a dovedit, mai mult de 50% dintre băieți și fete vizitează regulat în masă sălile de fitness și chiar efectuează regulat exerciții fizice în condiții casnice, și toate astea cu un singur scop – să arate în mod corespunzător în pozele, pe care le răspândesc apoi în rețelele sociale. Dar, există aici și un dezavantaj: există cazuri, când tinerii dăunează sănătății lor, cu ajutorul unor diete alese incorect și unor antrenamente fără normă și istovitoare.

Printre toți participanții la studiu, doar 35% dintre tineri se concentrau asupra faptului că fac sport activ doar pentru sine însuși, dorind, ca eforturile lor să aibă un impact pozitiv asupra sănătății. Din păcate, doar această parte a respondenților au un mod sănătos de viață, se consultă în mod regulat la un medic și știu, cât de dăunătoare poate fi o activitate fizică prea intensă și ce consecințe pot avea antrenamentele prea intense.

Potrivit opiniei experților, o persoană poate aștepta schimbări pozitive în aspectul său exterior doar în cazul, în care va alege în mod corect un complex de exerciții fizice și le va combina corect cu un regim alimentar echilibrat. Există cazuri, în care oamenii scriu pe rețelele sociale, precum că au reușit să-și creeze un trup perfect numai cu ajutorul unor aditivi alimentari sau numai datorită unor exerciții de același tip. Astfel de informații ar trebui să fie ignorate, deoarece nu cpnțin nicio picătură de adevăr.

Mai mult decât atât, medicii nu ne sfătuie să combinăm sporturile active cu vegetarianismul, care acum este foarte ”la modă”. Fiind supus unui stres fizic intens, organismul începe să aibă nevoie de proteine animale, pentru a-și recupera pe deplin puterile și energia. Iar trecerea la hrană vegetariană poate provoca lipsa de puteri și epuizare.

Așadar, fiți atenți în alegerea unei activități fizice active și a unui regim alimentar! Fiți sănătoși!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *