Sănătate 553

Sănătatea și demnitatea masculină: dezvăluim miturile

Care dimensiunea a penisului este considerată a fi normală? Există vreo probabilitate că, după 40 de ani, veți avea prostatită? Blogul nostru vă va da răspunsurile la acestea și la multe alte întrebări.

Majoritatea bărbaților neglijează sănătatea lor

Da, bărbații încearcă să mai tacă cînd vine vorba despre dureri, pînă la urmă ascunzînd problemele sale de sănătate. Dar aceasta nu înseamnă că nu sunt îngrijorați de sănătatea lor. Natura a înzestrat genul masculin cu independență, deaeea ei încearcă să rezolve problemele singuri, fără ajutorul celor din jur. Bărbatul care face doar ceea că se plînge tuturor cunoștințelor, ca rezultat, își poate pierde autoritatea printre prietenii săi și își pierde masculinitatea în ochii jumătății frumoase a omenirii.

Andropauza la bărbați

Andropauza poate fi de asemenea clasată drept cel mai popular mit. Pînă în prezent, nici un om de știință nu a putut confirma existența menopauzei la bărbați, dar totuși medicii nu încetează să studieze acest subiect. Andropauza nu este legată în nici un fel cu menopauza la femei, iar sexualitatea unui bărbat nu depinde numai de nivelul hormonului de testosteron din sînge.

Într-o vîrstă înaintată, bărbații se confruntă cu extincția activității sexuale sub influența a multor factori diferiți, cum ar fi probleme cardiovasculare, sensibilitate la condițiile meteorologice și multe altele. Nu trebuie de uitat și modul de viață. Bărbatul care a consumat alcool în mod regulat mai mult de jumătate din viață, a fumat mult și a ignorat sportul, poate să-și ia rămas bun de la activitatea sa sexuală foarte devreme, iar „andropauza” nu are absolut nimic de-a face cu aceasta.

 Calea către inima unui bărbat trece prin stomac

Se consideră că femeia care știe să gătească gustos, poate cuceri orice bărbat „dintr-o învîrtitură”. Dar este oare asta adevărat? O mulțime de sondaje printre jumătatea puternică a omenirii au respins acest mit. De fapt, bărbații visează să întîlnească o femeie senzuală, înțelegătoare și grijulie,  în timp ce talentele culinare rămîn departe în urma acestor calități.

Din cele mai vechi timpuri strămoșii noștri au inspirat următoarelor generații că un bărbat adevărat trebuie să mănînce niște porții uriașe. Și dacă mănîncă cîte puțin, fie că a fost biruit de o boală, fie că este slab. Desigur, un bărbat are nevoie de mai multă energie pe zi decît o femeie și, de aceea, este de dorit să mănînce mai mult. Dar, după cum se spune, trebuie să mănînci ca să trăiești și nu invers. Dacă la un bărbat este dezvoltată o pasiune nesănătoasă pentru mîncare, excesul de calorii se va transforma foarte repede în straturi de grăsime în regiunea coapselor și a abdomenului, iar acest lucru va avea cel mai mare efect negativ asupra potenței.

Prostata și miturile legate de ea

Surplusul de publicitatea a medicamentelor care te scapă de prostatită, ne insuflă involuntar ideea că fiecare bărbat la 40 de ani va trebui mai devreme sau mai tîrziu să trateze glanda prostatică. În plus, prostatita provoacă o scădere a potenței, iar mai tărziu încă și cancerul de prostată!

În realitate, totul este mult mai colorat. Problema cu potența – aceasta este adesea o problemă la nivel psihologic, iar prostata nu este deloc de vină aici. Și posibilitatea unei tumori datorată prostatitei –  sunt doar presupuneri care nu au nici o dovadă.

In zilele noastre, prostatita se tratează foarte repede, mai ales dacă este detectată     într-un stadiu incipient. Și chiar dacă boala s-a agravat, medicina modernă poate îmbunătăți în mod semnificativ situația.

Totul despre dimensiunile demnității masculine

Unul dintre cele mai populare subiecte de discuție atît la bărbați cît și la femei este dimensiunea penisului. Adesea, reprezentanții jumătății puternice a omenirii experimentează unele complexe care au apărut după vizionarea unor filme porno și pălăvrăgelilor cu prietenii despre sex (unde toți, de obicei mint). Ajunge pînă la aceea că unii bărbați panicat se tem să se spele în dușurile publice și să-și facă nevoile în pisuare.

În realitate, lungimea penisului într-o stare relaxată nu va spune nimic despre dimensiunile sale la momentul erecției. De multe ori un penis foarte mare se schimbă doar puțin în dimensiune, în timp ce un penis mic poate crește cel puțin de două ori. În timpul erecției, lungimea penisului poate varia de la 7 pînă la 26 cm, iar mărimea medie se consideră 13-17 cm.

Masturbarea: mituri și realitate

Încă de la începutul secolului al XVIII-lea, medicii răspîndeau în larg că masturbarea masculină este neobișnuit de dăunătoare pentru sănătate. De exemplu, un medic din Elveția, S. Tissot, a scris o carte întreagă despre modul în care masturbarea poate provoca orbire. De asemenea, mulți medici erau siguri că masturbarea provoacă o schimbare de orientație. De aceea, în trecut, tinerilor le era strict interzis să masturbeze.

În prezent 96% dintre bărbați în mod regulat masturbează, iar medicii au demonstrat de mult că acest proces nu este capabil să determine nici o schimbare de orientare, nici orbire. Dimpotrivă, uneori masturbarea are beneficii. De exemplu, te poate ajuta să scapi de tensiunea sexuală  care a apărut în timpul unei abstinențe prelungite și a preveni apariția proceselor stagnante în prostată.

[poll id=”74″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *