Sănătate 442

TE SIMȚI EPUIZAT ȘI EXTREM DE OBOSIT? PROBABIL, CAUZA CONSTĂ ÎN REGIMUL INCORECT DE SOMN

În fiecare secundă de timp, au loc niște anumite procese în organismul nostru, iar cursul lor depinde de faza de mișcare a Soarelui. Întregul sistem funcționează cu o mare precizie. Și noi, în această activitate a soarelui și timpului, nu putem schimba nimic, de aceea regimul zilei a oricărui om de pe planetă este strict reglementat.

Soarele la miezul nopții se află în cea mai joasă poziție a sa, astfel încât în acest moment noi ar trebui să fim într-o stare de odihnă maximă. Prin urmare, cel mai bun timp pentru a dormi – de la 21:00 – 03:00, deși este posibil să dormim și de la 22:00 până la 4:00 dimineața, precum și începând cu 20:00 și până la 2:00.

Care sunt beneficiile mersului la culcare devreme?

Mintea și rațiunea se odihnesc cel mai activ între orele 21:00 – 23:00. Prin urmare, dacă nu adormi cel puțin la ora 22:00 seara, atunci vor fi afectate funcțiile minții și rațiunii.

La acei oameni, care merg regulat la culcare mai târziu de ora 23:00, se observă o scădere treptată a abilităților mentale. Reducerea puterii intelectuale nu are loc imediat, de aceea omul nu poate trage o paralelă între somn și epuizarea mentală.

Este posibil să observi deja semnele de oboseală a minții și a rațiunii, cum ar fi: scăderea puterii de concentrare a atenției sau încordarea excesivă a minții, creșterea obiceiurilor proaste, reducerea puterii de voință și o creștere a necesităților în sex, mâncare, somn și conflicte.

În cazul în care o persoană nu doarme de la orele 23:00 până la 1:00 noaptea, la ea va suferi activitatea prana (forța de viață), care circulă prin organism. Rezultatul tulburării activității prana sunt tulburări ale sistemului nervos și muscular.

Simptomele de reducere a forței vitale – oboseală, pesimism, slăbiciune, pierderea poftei de mâncare, greutate în corp, slăbiciune mentală și fizică.

Dacă un om nu doarme de la ora 1:00 noaptea până la trei dimineața, din această cauză suferă puterea emoțională. Ca rezultat apare iritabilitatea excesivă, agresivitatea, antagonismul.

În cazul în care activitatea umană are loc într-o tensiune nervoasă puternică, în funcție de Vede, el trebuie să doarmă 7 ore și să se scoale la 4-5 dimineața sau chiar să doarmă 8 ore și să se scoale la 5-6 dimineața.

Dar, în toate cazurile, să mergi la culcare după ora 10 seara este dăunător atât pentru sănătatea mentală, cât și fizică.

La ce duce nerespectarea acestor reguli, pe lângă tulburările menționate deja?

În cazul în care o persoană continuă să ignore regimul corect al zilei, el începe, treptat, să experimenteze o stare de depresie, iar dezvoltarea acesteia va avea loc imperceptibil. După 1-3 ani, depresia se va acumula, iar noi vom simți, că culorile vieții se estompează, și se pare, că totul în jur devine sumbru. Acesta este un semn, că creierul nu se odihnește în modul corespunzător și funcțiile sale mentale se epuizează.

Ce consecinșe are lipsa de somn, accesați blog-ul nostru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *