Sănătate 516

Țigările electronice: argumentele pro și contra

Înlocuirea țigărilor de hîrtie sunt produsele electronice. Dar disputele din jurul avantajelor și daunelor nu încetează în rîndul medicilor.

Companiile anti-nicotină din întreaga lume fac multe eforturi pentru combaterea  fumatului. Despre daunele pentru sănătatea  a acestui obicei poate fi citit pe pachetele de țigări, auzit pe orice canal de televiziune.

Avantajele țigărilor electronice

Unul dintre avantajele evidente ale acestui dispozitiv  – că nu dăunează altora, ceea ce este deosebit de important dacă în familia fumătorului sunt copii. Oamenii de știință au demonstrat că fumătorul însuși consumă mai puțină nicotină atunci cînd utilizează țigări electronice, în plus, el este protejat de cancerigeni, rășini și impurități nocive conținute în analogii de hîrtie.

Un alt plus – consumatorul este protejat de mirosul de fum și de placa galbenă pe dinți. Hainele, salonul auto și părul nu vor avea un miros de fum de tutun, care dezgustă pe cei din jur.

Dezavantajele țigărilor electronice

În ceea ce privește minusurile dispozitivului, dacă inițial țigara electronică a fost concepută ca o alternativă la cele de hîrtie, acum oamenii de știință au început să se gîndească dacă  însăși  dispozitivul nu dezvoltă dependența.

S-a presupus că folosirea acestui dispozitiv – o modalitatea de a renunța la fumat în principiu, deoarece сu întoarcerea inelului poate fi redusă doza de nicotină. Cu toate acestea, în același mod poate fi mărită simultan cu frecvența fumatului.

Concluzii privind țigările electronice

Trebuie de ținut minte, că o picătură de nicotină ucide un cal , iar substanțele cancerigene sunt conținute chiar și în soluții speciale pentru fumat. Singura excepție este aromatizarea lichidă, care este utilizată, inclusiv în industria alimentară.

[poll id=”60″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *