Lifestyle 1.011

Time-management: Cum să combini familia și afacerea?

Organizarea timpului – o problemă reală pentru bărbații care au și o familie și o muncă sau se ocupă cu afaceri. Cînd ai un copil mic,  este extrem de dificil de a gestiona și o afacere de succes și familia. De aceea un time-management competent este pur și simplu necesar pentru a păstra legătura cu partenerii de afaceri și pentru a înconjura cu grijă și atenție familia iubită.

Time-management. Sfatul 1:

Fă-ți un program de lucru. De exemplu, copilul se trezește la ora 10 dimineața, atunci pîna la această oră puteți răspunde cu ușurință la scrisori și la apelurile telefonice. Dacă merge la școală, planifică-i și ziua lui. Timpul cînd se trezește, ia micul dejun și se pregătește pentru școală, petrece-l împreună cu el: luați micul dejun împreună, vorbiți, jucați-vă. Cînd este la școală, puteți continua să vă ocupați de lucru.

Time-management. Sfatul 2:

Alegeți timpul cel mai productiv. Urmăriți-vă activitatea și răspundeți la întrebarea: „La ce oră simțiți cea mai mare explozie de energie?”. Această perioadă de timp ar trebui utilizată la maxim: pentru întîlniri importante, negocieri, să rezolvați conflictele și așa mai departe.

Time-management. Sfatul 3:

Folosiți cronometrul. Cînd luați o nouă sarcină, activați cronometrul. Aflați cît timp este nevoie pentru a o îndeplini. Timpul cel mai optim pentru rezolvarea unei sarcini –15-20 de minute. Nu vă distrageți atenția de la sunetele străine, concentrați-vă complet asupra îndeplinirii scopului pus, astfel încît, la sfîrșitul timpului alocat, puneți încă un semn în lista sarcinilor îndeplinite pentru ziua de azi.

Time-management. Sfatul 4:

Organizează un loc separat pentru lucru. Nu trebuie să vină în contact cu locul în care se joacă copiii tăi sau cu alte lucruri care te pot distrage. Un loc de muncă organizat are un efect bun asupra productivității.

Time-management. Sfatul 5:

Folosiți aplicațiile. Toate datele nu pot fi memorate, deci puneți notițe importante în calendarul telefonului. Lasă-l să vă reamintească de zilele importante, întîlniri sau doar treburi casnice.

Time-management. Sfatul 6:

Îndepărtați „devoratorii timpului”. Toată lumea îi are: televizorul, telefonul, laptopul sau e-mailul. Nu este vorba de a te refuza complet de internet sau de rețeaua de telefonie. Identificați ceea ce vă distrage cel mai mult și pur și simplu puneți undeva mai departe în timp ce lucrați.

Time-management. Sfatul 7:

Găsiți timp pentru copii. În rutina lucrului, uneori nu observăm cît de puțină atenție oferim familiei noastre. Copiii simt cînd sunt ignorați și treptat încep să se îndepărteze. Pentru a evita acest lucru, acordați mai multe ore pe parcursul zilei în care veți putea să vă jucați împreună, să citiți o carte, să vizionați un film sau pur și simplu să comunicați.

Time-management. Concluzii

La sfîrșitul zilei, găsiți puterea să te oprești și să privești în jur. Ce ați făcut util astăzi, cît timp ați petrecut împreună cu familia, cît de multe apeluri ați făcut către partenerii tăi, cît de multe scrisori au fost trimise și dacă ați găsit timp pentru tine? Întrebați-vă: „A fost o zi productivă? Sunt mulțumit?”.

Să îți organizezi timpul la început va fi dificil. Time-managementul necesită atenție și observație, dar cu timpul veți vedea cît de utilă și indispensabilă este tehnologia.

[poll id=”90″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *