Nutriție, Sănătate 472

Top 5 moduri pentru a-ți îmbunătăți metabolismul

Top 5 moduri pentru a-ți îmbunătăți metabolismul

Ai de gând să-ți îmbunătățești sănătatea? În primul rând ai nevoie să-ți accelerezi metabolismul. Metabolismul (din greacă „transformare, schimbare”) – este un proces de schimbare continuă a substanțelor chimice în organism, care asigură dezvoltarea și creșterea acestuia, reînnoirea celulelor și a funcționării organismului în genere. Sănătatea și întreaga ta viață depinde de un proces echilibrat și armonios al metabolismului.

Îți propunem câteva moduri pentru accelerarea metabolismului.

  1. Renunță la stilul sedentar de viață

Nu mai sta așezat prea mult timp la masă. Este obligatoriu să faci pauze de 10-15 minute în timpul lucrului sedentar.

Cercetările au arătat, că pauzele scurte pe parcursul zilei de lucru, iar dacă este posibil, exercițiile de gimnastică ușoare, accelerează în mod semnificativ metabolismul. Iar acesta, la rândul său, contribuie la arderea glucozei și la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

  1. Nu-ți fie frică de răcoare

O modalitate importantă de a-ți crește rata metabolismului – nu te îmbrăca cu haine prea calde. Organismul trebuie să simtă o răcoare ușoară și confortabilă. Nu uita de procedurile cu apă de dimineață (cum ar fi dușul alternativ cald-rece, etc.). De asemenea, nu uita să aerisești regulat încăperea unde trăiești și unde muncești.

Este dovedit faptul, că o reducere moderată a temperaturii provoacă creșterea reflectorie a intensității proceselor metabolice, care, la rândul său, are un efect pozitiv asupra stării generale a organismului.

  1. Schimbă-ți regimul tău alimentar

Conform recomandărilor specialiștilor nutriționiști, este necesar să-ți revizuiești cpmplet alimetația ta. Organizează-ți zile de descărcare alimentară de 2 ori pe săptămână. Cea mai populară metodă – 5:2 – 5 zile pe săptămână alimentație normală, moderată, iar 2 zile – consumul alimentar limitat a câte 400-500 de calorii.Experții susțin, că consumul de alimente picante creează o senzație de satietate a organismului și crește rata metabolismului în mediu la 8-9%. De asemenea, trebuie sa mănânci cât mai multe proteine (proteine) și alimente bogate în fibre (leguminoase, fructe și legume, nuci, tărâțe, terci, fructe uscate, etc.). Pentru a le digera, organismul are nevoie de o mulțime de energie, ceea ce duce la accelerarea metabolismului.

  1. Nu uita de sport

În urma efectuării unor cercetări, experții au ajuns la concluzia, că un loc important îl au și antrenamentele fizice. Pentru a-ți îmbunătăți metabolismul, este necesar să efectuezi antrenamente hibride. Folosește un program hibrid unic, care îmbunătățește în același timp puterea, silueta, funcționalitatea și masa musculară. Pentru a face acest lucru, alege 5-6 exerciții de forță, în timpul efectuării cărora vor fi implicate principalele grupuri musculare. De exemplu: flotările, genuflexiunile, fandarile, ridicarea greutății, întinderea (stretching-ul). Efectuează fiecare exercițiu de 8-10 ori cu pauze scurte. În timpul pauzelor menține mișcările active: salturi ușoare, jogging pe loc, etc. Ideea constă în faptul, că nu trebuie să oprești mișcările pe parcursul întregului antrenament. Astfel de antrenamente de forță întăresc masa musculara a corpului, restabilesc tonusul muscular, ceea ce ajută la îmbunătățirea metabolismului.

Potrivit medicilor, mușchii – este combustibilul pentru arderea zahărului dăunător. Cu cât mai mare este masa ta musculară, cu atât mai bun îți este metabolismul. Fără antrenamente fizice, sistemul tău muscular „se vestejește”, au loc tulburări ale metabolismului, ceea ce are un impact negativ asupra stării organismului tău.

  1. Bea apă

Aceasta este regula de aur! A fost dovedit faptul că pentru normalizarea proceselor metabolice este necesar să bei 1,5-2 litri de apă în 24 de ore. Se are în vedere pe lângă ceai, cafea și supe. Bea încet, fără grabă, cu înghițituri mici, nu mai mult de 100-150 grame o dată. Apa, pătrunzând în organismul tău, dizolvă sărurile, bazele, acizii, zahărul, menține echilibrul apă-sare la nivelul necesar. Medicii recomandă să purtăm întotdeauna o sticlă de apă cu noi și să bem regulat, pe tot parcursul zilei – organismul tău are nevoie de apă în mod constant.

Fiți sănătoși!

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *