Lifestyle 434

Veșnic tânăr și plin de energie – acela ești tu?

Stresul fără sfârșit locuiește în organismul nostru, iar noi încercăm să trăim cu o cantitate prea mare de adrenalină. Rezultatul – epuizare, apatie, lipsa de energie. Dar, din fericire, noi putem lupta cu toate astea.

1. Fii pregătit pentru stres

Învață mai multe exerciții de relaxare, meditație, practici de respirație. Și încearcă să ajungi la o conștientizare a emoțiilor proprii. De îndată, ce îți dai seama, că acum se va începe ceva nu prea bun pentru tine, efectuează imediat niște tehnici sau exerciții, pe care le-ai învățat și care te pot salva în așa situații.

2. Nu te lăsa pradă dorințelor momentane

Este tentant să iei o pastilă sau să fugi mai repede la barul de după colț, să te enervezi, să țipi și să spui cuvinte jignitoare celor din jur, ori de câte ori dispoziția ta cade sub zero. Nu te grăbi! Analizează-ți opiniile și dorințele tale. În cazul în care situația necesită intervenția ta, așteaptă, până când te vei putea controla

3. Nu uita despre cele mai importante lucruri

Ține minte întotdeauna despre valorile fundamentale și acționează în modul corespunzător. Ce este mai important – să te descarci pe cineva sau să păstrezi relațiile cu persoana iubită?

4. Trebuie să ai un animal de companie

Prezența unui animal în casă te va ajuta să treci mai bine prin situațiile stresante, iar plimbările cu cățelul îți vor deschide noi oportunități de a comunica cu oamenii.

5. Atrage atenție la starea corpului tău

Dacă ești prea îngrijorat, supărat sau speriat, pentru început trebuie să te calmezi, iar pentru asta poți face niște mișcări de relaxare. Du-te la o plimbare prin parc sau prin oraș, pentru a-ți schimba starea de spirit. Mergi la sala de fitness și fă aerobic sau yoga – toate acestea te vor ajuta să te relaxezi și să nu mai fii atât de încordat.

6. Fii hotărâtor

Dacă într-adevăr ai o problemă foarte gravă, trebuie să faci ceva cu asta. Ai un serviciu greu? Caută unul nou. Relațiile cu partenerul tău au ajuns la un impas? Poate că ar trebui să vă despărțiți (dar mai întâi gândește-te bine asupra acestei întrebări). Uneori avem nevoie de un plan de scăpare. Chiar dacă nu se poate schimba nimic imediat, numai faptul că tu ai un astfel de plan te poate scăpa de stres sau, cel puțin, îl va ameliora.

Ține minte, că de fiecare dată, când te confrunți cu astfel de furtuni și le învingi, tu astfel îți faci viața mai ușoară. Antrenează-te, chiar dacă nu iese întotdeauna bine. „Antrenamentele mentale“ regulate sunt un fel de protecție împotriva alunecării înapoi, la stresuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *