Sex/Relații 300

Viața sub același acoperiș cu iubita: ești gata pentru asta?

Manifestarea naturală a sentimentelor reciproce și a unei mari iubiri se poate de socotit dorința de a trăi împreună. Dar, înainte de a te decide și de a propune prietenei tale să locuiți împreună, cântărește toate argumentele pro și contra.

Ce poate însemna pentru o fată a trăi împreună?

Vă iubiți unul pe altul și ați decis să trăiți împreună. La prima vedere, totul este foarte simplu. Dar trebuie să-ți dai seama, că fata poate înțelege această decizie într-un sens diferit decât tine.

„Foarte des, bărbații și femeile au opinii diferite cu privire la coabitare. Este foarte posibil, ca aleasa ta, următorul lucru, pe care îl va aștepta de la tine – o propunere de căsătorie” – spune psihologul de familie Karen Sherman.

Prin urmare, este necasar să discuți cu prietena ta și să înțelegeți, ce fiecare dintre voi așteaptă de la coabitarea voastră. Și, dacă tu nu îți imaginezi, că această fată va fi în viitor soția ta și mama copiilor tăi, este mai bine să nu luați o astfel de decizie importantă de a trăi împreună.

Aspectul financiar

Pentru un cuplu îndrăgostit nu este nimic imposibil, și mai ales rutina și problemele financiare nu pot deveni un obstacol pentru viața lor de familie fericită. De-ar fi așa!

„Faptul că ați început să trăiți împreună, duce inevitabil la aceea că veți avea un buget comun. Și cu siguranță trebuie să discutați despre latura financiară a vieții voastre”, – oferă un sfat psihoterapeutul Tina Tessin.

Primul lucru pe care trebuie să-l discutați – ce venit ai tu și ce venit are aleasa ta. Suma va fi suficientă pentru a plăti facturile de utilități, pentru a cumpăra alimente și alte lucruri necesare? Și, dacă tu planifici să iei asupra ta cea mai mare parte a cheltuielilor, probabil vei dori ca iubita ta să se ocupe cu treburile de acasă. Și aici noi trecem treptat la punctul următor …

Responsabilități casnice

Responsabilități casnice sunt deseori o cauză a conflictelor familiale. Și cea mai corectă soluție va fi distribuția acestor responsabilități casnice. În cazul în care ea se ocupă cu prepararea mâncării, cu spălatul, călcatul și spălatul vaselor, atunci tu ar trebui cel puțin să dai cu aspiratorul prin casă. Fără o astfel de distribuție – în nici un fel.

De asemenea, ține minte, că va trebui și tu câteodată să apari în bucătărie lângă aragaz, pentru că ea nu este încă soția ta legală și nu este obligată să-ți gătească în fiecare zi o mulțime de feluri de mâncare. „Trebuie să fii foarte responsabil în această chestiune, dacă intențiile tale sunt serioase. Fiindcă, cel mai probabil, iubita ta nu va putea să accepte faptul, că tu fugi permanent de responsabilitățile casnice, pe care ar trebui să le faceți împreună” – spune Tina Tessin.

Și, înainte de a lua decizia să te arunci complet în abisul relațiilor serioase, este necesar să înțelegi și să te convingi, că tu într-adevăr dorești acest lucru și ești gata pentru asta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *