Sănătate

Victimele porumbului: 7 motive pentru a înceta să mănânci popcorn la cinema

  1. „Ne putem bucura de cinema și pe stomacul gol – susține Heather Fink, un nutriționist de la Universitatea din Indiana. – Problema este mai degrabă psihologică: noi ne-am obișnuit să asociem vizionarea filmelor cu mâncarea, cum ar fi, de exemplu, floricelele de porumb sau chips-urile și urmând deseori acest stereotip, noi nu ne orientăm la foame”.
  2. Dragostea oamenilor față de astfel de gustări, în special față de popcorn, este atât de irezistibilă, încât aceștia sunt gata să-l mănânce chiar dacă e tare, peste două săptămâni după ce a fost pregătit. Pentru a verifica acest fapt, a fost efectuat un studiu, organizatorii căruia propuneau vizitatorilor unui teatru american popcorn, care nu era proaspăt amestecat cu cel proaspăt. Ceea ce trebuia demonstrat: spectatorii au mâncat aceeași cantitate de popcorn, la fel ca în orice altă zi și nu au observat nimic suspect.
  3. În timpul vizionării filmului poți mânca ceva mai sănătos și mai folositor pentru organism. „Înlocuiește floricelele de porumb cu fructe uscate sau cu un mix de nuci, – ne sfătuiește Heather, – aceste variante sunt în orice caz mai bune decât popcornul îmbibat cu grăsimi și agenți cancerigeni”. În Europa se preferă băuturile ușoare, berea sau vinul, în locul floricelelor de porumb, iar în Coreea – caracatițele uscate, în Caraibe – turte din pește, în timp ce în India – samosa, un fel de colțunaș prăjit sau copt, conținând o umplutură din legume. Dacă dorința de a cumpăra o găleată fără fund cu porumb umflat este mai puternică decât tine, atunci purși simplu împarte cu prietenii această găleată, nu mânca totul singur.
  4. Cantitatea de ulei dintr-o porție mare de popcorn corespunde unor trei Big Mac-uri, iar un pahar de jumătate de litru de cola conține 50 de grame de zahăr (10 lingurițe)! Setul clasic al unui cinefil – popcorn, cola și un baton de ciocolată. Aceste 3 produse reprezintă aproximativ cantitatea de grăsimi, glucide și sare, pe care noi trebuie să o consumăm în 24 ore.
  5. În ultimii 70 de ani volumul porției medie de popcorn a crescut de patru ori, iar cu popcornul, pe care îl consumă anual, de exemplu, în SUA, poate fi umplut de 50 de ori un teren de fotbal. În România, de asemenea, crește rapid această cifră. Apropo, știi de ce este interzis să mergi la cinema cu mâncarea ta? Deoarece principalul venit ei îl au anume de la vânzarea popcornului și băuturilor carbogazoase.
  6. Dacă floricelele de porumb sunt sărate, acestea afectează echilibrul hidric al organismului și provoacă setea. Iar popcornul dulce are un efect negatic asupra pancreasului și se depozitează în organism sub formă de calorii, deoarece are un indice glicemic foarte ridicat.
  7. De regulă, în floricele de porumb se adaugă aromă de diacetil – aceasta dă produselor (de exemplu, margarinei) gust de unt. Angajații de la Universitatea din Minnesota sub conducerea Dr. Robert Vince, au demonstrat, că sub influența acestei substanțe, proteinele din creier se transformă în beta-amyloids, cunoscute datorită rolului său în dezvoltarea bolii Alzheimer. Anume prezența plăcilor amiloide în vasele de sânge din creier îți vor asigura o adevărată demență și abilitatea de a viziona același film de fiecare dată ca prima dată.

Fii atent la ceea, ce mănânci!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *